Daea: CE a alocat României 43 milioane euro pentru combaterea pestei porcine africane

Postat la 10 octombrie 2018 52 afişări

Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a declarat, miercuri, la Guvern, că Uniunea Europeană (UE) a alocat României 43 de milioane de euro, pentru investiţii în dezinfectoare, laboratoare sanitar-veterinare şi incineratoare.

Daea: CE a alocat României 43 milioane euro pentru combaterea pestei porcine africane

„Comisia Europeană a acordat României 43 de milioane de euro, aceste sume urmând să fie repartizate în zona investiţională (...), pentru a investi în România în dezinfectoare, laboratoare sanitar-veterinare, echipamente de detectare, incineratoare şi procurarea de scrofiţe pentru repopulare. Avem în continuare discuţii cu cei de la Comisie. Chiar astăzi am avut o videoconferinţă. Luni, urmează să le transmitem planul, pentru a primi aprobarea de urgenţă”, a declarat ministrul Agriculturii Petre Dea.

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, miercuri, în debutul şedinţei de Guvern, că aproximativ 43 de milioane de euro vor ajunge la crescătorii de porcine pentru combaterea şi prevenirea răspândirii pestei porcine africane.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
alocare,
comisia europeana,
porcine

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.