Dacian Cioloş, pe locul 3 în topul europarlamentarilor influenţi. Sunt şi alţi eurodeputaţi în top

Autor: Laura Buciu Postat la 28 octombrie 2021 216 afişări

Preşedintele USR, Dacian Cioloş, se clasează pe locul 3 în topul europarlamentarilor, în urcare de pe locul 8, pe care s-a aflat în 2020, potrivit Influence Index 2021 realizat de Vote Watch Europe. Şi alţi eurodeputaţi USR sunt în top.

Dacian Cioloş, pe locul 3 în topul europarlamentarilor influenţi. Sunt şi alţi eurodeputaţi în top

Dacian Cioloş se clasează pe poziţia a 3-a în topul europarlamentarilor, în urcare de pe locul opt pe care s-a aflat în 2020.

„Deşi este la primul său mandat ca europarlamentar, el deţine o mare influenţă politică datorită funcţiei sale anterioare de prim-ministru al României (2015-2017) şi a celei de comisar european pentru agricultură. A fost liderul Renew Europe până în octombrie 2021, fiind un jucător cheie în cadrul Parlamentului European”, argumentează Vote Watch.

Vlad Botoş se află pe locul 3 în topul deputaţilor în ascensiune faţă de clasamentul din 2020.

„Ocupă locul al treilea în lista noastră de stele în ascensiune din punct de vedere politic. Pe lângă rolul său de vicepreşedinte al Delegaţiei UE-Albania, a dobândit şi rolul de vicepreşedinte al Comisiei pentru dezvoltare regională (REGI) în acest an. Este şi raportor alternativ pentru COD privind Capitalele europene ale culturii 2020-2033, precum şi raportor de opinie pentru rapoarte importante legate de infrastructura energetică sau proprietatea intelectuală, printre alte subiecte relevante”, se arată în analiză.

Nicu Ştefănuţă a devenit în clasamentul din acest an cel mai influent europarlamentar român în domeniul politicii de sănătate. Activ pe dosare cheie în domeniul sănătăţii – Autoritatea europeană pentru pregătire şi răspuns în caz de urgenţă sanitară (HERA) şi Planul european de combatere a cancerului – Nicu Ştefănuţă este numit „noua stea” a politicii de sănătate la nivel european. Europarlamentarul român ocupă locul 7 din cei 705 eurodeputaţi aleşi, în materie de influenţă politică şi socială în sănătatea publică.

Dragoş Pîslaru, co-negociator al Parlamentului European pentru Mecanismul de redresare şi rezilienţă, a fost inclus în top 30 al celor mai influenţi membri ai Parlamentului European din punct de vedere politic în clasamentul realizat de think tank-ul VoteWatch Europe. În clasamentul pe 2020, Pîslaru a fost desemnat cel mai influent membru al Parlamentului European în domeniul politicii economice a UE şi în top trei cei mai influenţi eurodeputaţi aflaţi la primul mandat în Parlamentul European.

Influence Index 2021 este un clasament care, cu ajutorul datelor oferite de agenţia de comunicare BCW Brussels şi VoteWatch Europe, a măsurat influenţa eurodeputaţilor prin cele două dimensiuni ale sale: influenţa politică (capacitatea de a schimba legislaţia şi de câştiga voturi) şi influenţa socială (capacitatea de a ajunge la oameni).

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
usr,
cioloş,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.