Cutremur în sistemul bancar. Una dintre cele mai puternice bănci a dechis să SCHIMBE TOT

Postat la 19 februarie 2018 1332 afişări

Banca franceză Societe Generale va lansa un sistem inedit de identificare a clienţilor pentru deschiderea de conturi în câteva minute pe internet.

Cutremur în sistemul bancar. Una dintre cele mai puternice bănci a dechis să SCHIMBE TOT

Sistemul se bazează pe recunoaşterea facială şi pe un inter­viu în videoconferinţă, potrivit Les Echos.

 

Ce-ar fi dacă doar conturul feţei v-ar permite să deschi­deţi un cont în bancă? Acesta este pariul SocGen, care va lan­sa în următoarele săptămâni un proces de deschidere rapidă de conturi bazat pe recunoaşterea facială şi videoconferinţă.

 

Inedit în universul bancar, acest instrument le va permite viito­rilor clienţi ai băncii să primească un RIB (extras de iden­tifi­care bancară) şi un card fără a se deplasa. Rezervat cli­enţilor rezidenţi în Franţa, sistemul va putea fi utilizat în spe­cial de persoanele care nu şi-au deschis niciodată un cont în bancă.

 

Concret, clienţii va trebui să încarce pe aplicaţia băncii două documente de identitate, un document care indică domiciliul şi unul care indică veniturile. După aceea, aceştia va trebui să se fotografieze.

 

„Este un selfie dinamic, adică o fotografie în trei dimensiuni care, după o verificare biometrică, atestă faptul că clientul este deţinătorul legitim al documentelor prezentate“, arată Mehdi Elhaoussine, din cadrul Idemia.

 

Cititi mai multe pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.