Cutremur de 6,3 grade pe scara Richter, produs în largul coastelor statului Filipine

Postat la 25 septembrie 2016 50 afişări

Un seism puternic cu o magnitudine de 6,3 grade s-a produs sâmbătă dimineaţa în largul coastelor insulei Mindanao din Filipine, la 114 kilometri de oraşul Davao, a anunţat Institutul american de geofizică USGS, neexistând riscul producerii unui tsunami, relatează Reuters online.

Iniţial estimat la o magnitudine de 6,5 grade pe scara Richter, ulterior revizuit la 6,3 grade, cutremurul a avut epicentrul la 114 kilometri est de oraşul Davao şi la o adâncime de 69 de kilometri sub fundul mării.

Un cutremur cu magnitudinea 6,3 grade este considerat puternic şi poate cauza pagube semnificative, însă potrivit lui Renato Solidum, şeful agenţiei de seismologie din Filipine, efectele acestui seism au fost reduse datorită locaţiei şi adâncimii la care s-a produs.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
FILIPINE,
CUTREMUR,

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.