CUTREMUR cu magnitudinea 8,1 în largul coastelor Mexicului. Alertă de tsunami menţinută pentru şapte state/ Cel puţin cinci persoane au murit

Postat la 08 septembrie 2017 513 afişări

Un seism puternic cu magnitudinea de 8,1 pe scara Richter a avut loc în largul coastelor Mexicului, potrivit Institutului American de Geofizică (USGS) şi Centrului de alerte tsunami din Oceanul Pacific, informează site-ul agenţiei Reuters. Locuitorii capitalei, unul dintre cele mai mari oraşe din lume, au ieşit în stradă în urma cutremurului, produs cu puţin timp înaintea miezului nopţii (aproximativ 8:00, ora României).

CUTREMUR cu magnitudinea 8,1 în largul coastelor Mexicului. Alertă de tsunami menţinută pentru şapte state/ Cel puţin cinci persoane au murit

Cel puţin cinci persoane au decedat în urma cutremurului de 8 grade pe scara Richter ce a avut loc în largul coastelor Mexicului, informează presa internaţională.

USGS a transmis că este posibilă răspândirea valurilor de tsunami din cauza cutremurului. Până în prezent cel mai înalt val a atins înălţimea de 0,7 metri. Clădiri din capitala Ciudad de Mexico au fost zdruncinate, conform postului BBC News.

Epicentrul a avut loc la aproximativ 100 km de sud-vestul oraşului Pijijiapan şi a avut o adâncime de 35 km.

O avertizare de tsunami a fost emisă pentru statele Mexic, Guatemala, El Salvador, Costa Rica, Nicaragua, Panama şi Honduras.

"Cutremurul de-a lungul coastei mexicane este estimat a fi de la puternic la sever”, a declarat un geofizician de la Institutului American de Geofizică (USGS) pentru CNN. "Sunt aşteptate daune de-a lungul coastei Chiapas."

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.