Curăţa podelele unei fabrici, iar acum a devenit miliardar. Are o vilă de 30 de milioane de lire sterline şi colecţionează tablouri şi animale exotice

Autor: Florin Casota Postat la 06 octombrie 2015 4578 afişări

Curăţa podelele unei fabrici, iar acum a devenit miliardar. Are o vilă de 30 de milioane de lire sterline şi colecţionează tablouri şi animale exotice

Fostul prim ministru al Georgiei, Bidzina Ivanishvili, şi-a făcut averea în anii 90 în Rusia, imediat după destrămarea URSS. Iar acum bărbatul de 59 de ani are o avere estimată de 5,2 miliarde de dolari, informează Daily Mail.

Acesta a început vânzând computere şi telefoane în Rusia. Dar averea şi-a făcut-o în industria prelucrarii metalelor şi din banking.  De-a lungul timpului şi-a vândut afacerile şi a investit banii în aur şi în diferite stocuri de acţiuni. "A cumpărat firme de care nu avea nimeni nevoie pentru zeci de milioane de dolari apoi le-a vândut cu sute de milioane" , se arată în presa străină. Bidzina Ivanishvili s-a întors în ţară în 2003, iar acum este cel mai bogat om din Georgia. Ivanishvili  deţine un domeniu inspirat din filmele cu James Bond, o vilă de 10.000 de metri pătraţi evaluată la 30 de milioane de lire sterline.

Casa este amplasată pe un deal în TIbilis şi este construită aproape în întregime doar din metal şi sticlă, iar la intrare un majordom te întâmpină cu replica "Welcome to the James Bond house". Complexul a fost realizat de arhitectul japonez Shin Takamatsu şi are o pişcină interioară, iar două etaje sunt realizate în întregime din sticlă. Dacă asta nu era îndeajuns, pereţii sunt decoraţi cu unele dintre cele mai preţioase opere de artă.  El are o colecţie de artă în valoare de 1 miliard de dolari, printre care se află şi Dora Maar cu pisica, tabloul lui Picasso pe care l-a achiziţionat la licitaţie pentru 95 de milioane de dolari.

Într-un alt domeniu, cu vedere la Marea Neagră, Bidzina Ivanishvili şi-a construit propria grădină zoologică, unde deţine mai multe animale exotice precum: zebre, păsări flamingo, pinguini, papagali, chiar şi rechini.

Ivanishvili s-a născut într-o familie săracă, iar pentru a face bani a curăţat podelele unei fabrici. În prezent, are patru copii, trei băieţi şi o fată, dintre care doi băieţi sunt albinoşi. Unul dintre ei, Bera Ivanishvili, este un rapper cunoscut în Georgia, şi a lansat o melodie "Georgian Dream" pentru a susţine candidatura tatălui său. El a câştigat alegerile şi a fost prim-ministru timp de un an de zile, apoi a demisionat, zicând că a realizat ce şi-a propus, reformarea sistemului politic din Georgia.  

Urmărește Business Magazin

/actualitate/curata-podelele-unei-fabrici-iar-acum-a-devenit-miliardar-are-o-vila-de-30-de-milioane-de-lire-sterline-si-colectioneaza-tablouri-si-animale-exotice-14795962
14795962
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.