Cum şi de unde puteţi cumpăra Bitcoin în România

Autor: Florin Casota Postat la 08 iunie 2017 13819 afişări

Bitcoin este o criptomonedă şi pentru a face tranzacţii nu este nevoie nici de intermediari, nici de bănci. Recent, moneda a intrat în atenţia întregii lumi deoarece valoarea acesteia a crescut foarte mult, depăşind pragul de 2500 de dolari.

Cum şi de unde puteţi cumpăra Bitcoin în România

Mulţi sunt ispitiţi să cumpere şi să investească în această monedă, dar la fel de mulţi nu ştiu exact cum să facă sau de unde să cumpere bitcoin. Cripto moneda poate fi cumpărată online de pe site-uri precum trade.bitcoinromania.ro, percep comisioane, sau de la ATM-uri fizice (trei sunt în Bucureşti şi unul în Cluj). Pe glob există peste 1000 de ATM-uri de bitcoins.

De asemenea, bitcoins se pot achiziţiona de la terminalele ZebraPay prin intermediul căruia se pot cumpăra şi bitcoin. Terminalele ZebraPay sunt mai numeroase decât cele enumerate mai devreme, fiind prezente în jur de 800 de locaţii din ţară.

Cea mai populară metodă de achiziţie a bitcoin, noteaza Business Insider, sunt portofelle bitcoin - echivalentul al unui cont bancar, care-ţi permite să primeşti bitcoin, să trimiţi, să stochezi. Există două tipuri principale de portofele: cele software care sunt instalate pe calculator sau pe dispozitivul mobil şi cele web care sunt găzduite, întreţinute de altcineva.  Portofelele web sunt de multe ori mai uşor de folosit, dar trebuie să ai încredere în furnizor că va menţine un nivel de securitate înalt pentru a-ţi proteja banii.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.