Cum să te fereşti de reducerile false de Black Friday

Autor: Ioana Matei Postat la 20 noiembrie 2014 186 afişări

Black Friday este ziua în care majoritatea magazinelor din România promit reduceri substanţiale. Anul acesta, Black Friday va avea loc în România atât în ziua de 21 noiembrie, cât şi în 28 noiembrie. Iar pentru că uneori clienţii se lovesc de reduceri false, Centrul European al Consumatorilor a lansat o listă de sfaturi pentru cei care doresc să achiziţioneze produse la preţ redus în aceste zile.

Cum să te fereşti de reducerile false de Black Friday

·        Fă o listă cu produsele pe care doreşti să le achizitionezi şi cu preţurile actuale ale acestora. Acest lucru te va ajuta să eviţi falsele reduceri de preţuri, de exemplu atunci când comercianţii măresc preţul şi aplică procentul de reducere la preţul astfel majorat.

·        Verifică cu atenţie modul în care este afişată reducerea pe site sau pe eticheta produsului.

·        Nu cădea în capcana ofertelor care anunţă mari reduceri de preţuri doar pentru a te atrage să intri în magazin.

·        În cazul în care comanzi online, verifică, înainte de a trimite comanda, dacă preţul fiecărui produs din coşul de cumpărături este acelaşi cu preţul redus indicat atunci când ai ales produsul.

·        Utilizează cardul pentru a face plata. În unele situaţii, precum cazurile de fraudă, dacă ai plătit prin card, poţi utiliza procedura refuzului la plată pentru a-ţi recupera suma plătită – în principiu, în cel mult 30 de zile de la data plăţii. Contactează-ţi banca pentru a afla mai multe amănunte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
reduceri,
black friday,
produse,
fraudare,
banca
/actualitate/cum-sa-te-feresti-de-reducerile-false-de-black-friday-13603274
13603274
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.