Cum s-a angajat fiul lui Tudorel Toader la Universitatea la care tatăl său este rector. Ministerul Educaţiei face o anchetă

Postat la 13 august 2017 211 afişări

Ministerul Educaţiei verifică modul în care fiul ministrului Justiţiei s-a angajat ca asistent la Universitatea 'Alexandru Ioan Cuza' din Iaşi. Jurnaliştii ieşeni susţin că metodologia de concurs a fost schimbată, tocmai pentru ca Ionuţ Toader să-şi găsească un loc de muncă în instituţia unde rector a fost tatăl său. Ministrul spune însă că acest lucru nu e adevărat.

Cum s-a angajat fiul lui Tudorel Toader la Universitatea la care tatăl său este rector. Ministerul Educaţiei face o anchetă

Jurnaliştii ieşeni au dezvăluit că Ionuţ Alexandru Toader s-a angajat ca asistent la Universitatea Alexandru Ioan Cuza, în condiţiile în care codul de etica al Universităţii interzice angajarea rudelor.

Tatăl lui, Tudorel Toader, este rectorul instituţiei, chiar dacă e suspendat pe perioada în care conduce ministerul Justiţiei.

În plus, au arătat, jurnaliştii, Senatul Universităţii a schimbat metodologia de concurs astfel încât Alexandru Toader să se poată înscrie. Pentru postul de asistent universitar la Drept Civil, Toader junior avea nevoie de doctorat în Drept Civil, nu în Drept Penal. Conditia a fost eliminată însă de Senatul Universităţii. Fiul ministrului Justiţiei a candidat singur şi a câştigat.

"Nu pot participa la concursuri de angajare persoane ale căror rude exercită funcţii de conducere. Pe perioada concursului, prof. univ. dr. Tudorel Toader nu a exercitat funcţia de rector al Universităţii, fiind suspendat. La nivel naţional, Legea Educaţiei nu are prevederi care să restricţioneze accesul la posturi didactice membrilor familiei", a precizat Universitatea din Iaşi.

Cititi mai multe pe www.stiriletvr.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.