Cum poţi afla dacă te-ai infectat cu tulpina de cornavirus din Marea Britanie. Îţi spune un medic infecţionist de la „Matei Balş”

Postat la 09 ianuarie 2021 300 afişări

Cum poţi afla dacă te-ai infectat cu tulpina de cornavirus din Marea Britanie. Îţi spune un medic infecţionist de la „Matei Balş”

Tulpina de coronavirus britanică este în circulaţie şi la noi, în România, din 3 ianuarie.

Ana-Maria Dobrotă este medic infecţionist la Institutul Matei Balş, unde a fost identificată această variantă a coronavirusului. Îţi spune dacă îţi poţi da seama singur dacă te-ai infectat sau nu.

„Din punct de vedere clinic, nu este o diferenţă. Colegii din Regatul Unit nu au raportat şi schimbări în tabloul clinic în simptomaologia pe care au prezentat-o pacienţii infectaţi cu această nouă tulpină. Practic rămânem cu aceleaşi simptome”, a afirmat Ana-Maria Dobrotă la Aleph News.

În data de 3 ianuarie, medicii de la Matei Balş au avut semnale că este posibil ca tulpina britanică să fi ajuns şi la noi. Epidemiologic, era foarte posibil acest lucru, mutaţia circulă deja în peste 30 de ţări din lume şi peste 20 din Europa. Era doar o chestiune de timp până să fie descoperită şi la noi, iar acest lucru nu putea fi detectat cu un test Covid obişnuit. Probele trebuie să treacă printr-un procedeu numit secvenţiere genetică. Abia după cinci zile a venit răspunsul de la Institut, care a confirmat noua tulpina B.1.1.7, mutaţia virusului SARS-CoV-2, pe teritoriul României, la o femeie din Giurgiu.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bals,
marea britanie,
infectare

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.