Cum influenţează înălţimea si greutatea valoarea salariului angajaţilor

Postat la 14 martie 2016 282 afişări

Cum influenţează înălţimea si greutatea valoarea salariului angajaţilor

Bărbaţii înalţi şi femeile slabe au salarii mai mari decât cei care sunt mai scunzi şi cu exces de greutate, afirmă oamenii de ştiinţă.

Cercetătorii, care au studiat genetica oamenilor mici de statură şi supraponderali, au constatat că aceştia câştigă mai puţin decât colegii lor mai înalţi şi mai slabi.

Studiile anterioare au arătat existenţa unei legaturi între înălţime, indicele de masă corporală (IMC) şi statutul socio-economic. Rezultatele activităţii de cercetare sugerează că nivelurile mai ridicate de sărăcie ar putea duce la o statura mai scundă şi un IMC mai mare, eventual, ca urmare a unor factori precum o dietă săracă.

Cercetătorii de la Universitatea Exeter, Marea Britanie, au arătat că pentru fiecare 2,5 centimetri în înălţime, care rezultă numai din genetica unui om, venitul anual va creşte cu aproape 2000 de euro. Iar atunci când o femeie are o greutate genetic mai mare decât o femeie cu aceeaşi înălţime, ea va pierde aproape 4000 de euro din venitul său anual.

Cititi mai multe pe www.descopera.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-influenteaza-inaltimea-si-greutatea-valoarea-salariului-angajatilor-15107075
15107075
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.