Cum influenţează Facebook vacanţele românilor

Autor: Ioana Matei Postat la 14 decembrie 2016 209 afişări

Cum influenţează Facebook vacanţele românilor

Reţelele de socializare influenţează din ce în ce mai mult decizia navigatorilor români pe internet de a-şi petrece vacanţele în destinaţii internaţionale. Astfel, circa 45% dintre tinerii de până în 34 de ani, din mediul urban, cu venituri medii şi peste medie, îşi planifică sejururile şi în funcţie de pozele sau impresiile pe care prietenii le postează pe Facebook, potrivit unui studiu al agenţiei de turism online Paravion.  

Conform datelor Paravion, femeile din mediul urban active pe Facebook reprezintă categoria cea mai influenţată de reţelele de socializare în alegerea vacanţelor. Circa 60% dintre femeile active pe reţeaua de socializare iau în calcul, pe lista scurtă a destinaţiilor de vacanţă, experienţele împărtăşite pe reţelele sociale, prin poze şi review-uri.

Din totalul femeilor care utilizează frecvent Facebook, cele cu vârste între 25 şi 34 de ani, căsătorite sau într-o relaţie, sunt cele mai active în zona de turism & leisure – în proporţie de 25%.

Acestea preferă destinaţiile romantice, precum Paris şi Praga, dar şi pe cele însorite, cu o climă mai călduroasă decât cea din România, cum ar fi Barcelona, Roma sau insulele greceşti.

Cele mai convingătoare poze de pe reţelele de socializare pentru categoria feminină prezintă peisajele pariziene cu turnul Eiffel, străduţele înguste din Roma dar şi plajele cochete din bazinul mediteraneean.

Bărbaţii din mediul urban, activi, cu venituri peste medie reprezintă aproximativ 30% din totalul celor interesaţi de topicuri de călătorie pe reţelele de socializare. Dintre aceştia, tot cei cu vârste între 25 şi 34 ani sunt cei mai predispuşi la a-şi planifica vacanţele în funcţie de newsfeedul de pe Facebook.

Preferinţele lor în materie de călătorii nu sunt cu mult diferite de cele ale femeilor, însă, în topul destinaţiilor se află staţiunile de schi din munţii Alpi. Aceştia apreciază pozele cu peisaje montane, destinaţiile cu atracţii pentru sporturi de iarnă, dar şi pe cele care înfăţişează peisajele urbane din Paris, Roma sau Barcelona.

„Trendurile în materie de alegerea unei noi destinaţii de vacanţă s-au schimbat în ultimii ani în rândul românilor. Turiştii clasici, care intrau în agenţii şi cereau referinţe sau cataloage, încep să dispară şi sunt înlocuiţi de o nouă generaţie de turişti, care se informează de pe reţelele de socializare. Nu de puţine ori oamenii ne trimit mesaje însoţite de pozele din vacanţă pe care aceştia le văd pe Facebook, prin care suntem rugaţi să le oferim mai multe detalii privind destinaţiile respective”, a declarat Remus Vişan, Director general al Paravion. 

Reprezentanţii companiei sunt de părere că trendul se va dezvolta în următorii ani, având în vedere gradul tot mai ridicat de utilizatori ai reţelelor de socializare şi uşurinţa cu care au acces la feedback personalizat pe aceste canale, direct de la comunităţile cu care se identifică.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.