Ghid înfiinţare firmă

Autor: Ioana Matei Postat la 01 august 2014 57 afişări

Înfiinţare firmă în România. Ghid de înfiinţare a unei firme în România

Ghid de înfiinţare firmă în România în cinci paşi:

1. Ca să înfiiinţezi o firmă, trebuie mai întâi să obţii o rezervare de nume de la Registrul Comerţului. Trebuie să stabiliţi în prealabil cel puţin trei variante de denumire care ar trebui să fie cât mai complexe, ţinând cont că rezervarea se face la nivel naţional. În cazul în care numele conţine “România”, trebuie obţinută o aprobare specială de la Secretariatul General al Guvernului.

2. Următoarea etapă este realizarea copiilor documentelor de identitate ale asociaţilor şi a dovezii de proprietate a locului în care urmează să fie sediul social al firmei.

3. După depunerea dosarului cu toate actele necesare la Registrul Comerţului, trebuie achitată o taxă a cărei valoare variază în funcţie de numărul de asociaţi.

4. Termenul de înfiinţare este de cca. 5-7 zile lucrătoare din momentul în care dosarul este pregătit pentru ONRC.

5. Cei care doresc să devină plătitori de TVA înainte de atingerea plafonului de 65.000 de euro trebuie să facă o cerere în acest sens la ANAF, ca urmare a deciziei din data de 19.04.2013 ce presupune că toate societăţile se constituie neplătitoare de TVA.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
infiintare firma romania,
infiintare,
firma
/actualitate/ghid-infiintare-firma-13017432
13017432
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.