Cum încearcă primarul din Arad să intimideze întreaga redacţie a unui ziar

Postat la 06 februarie 2018 307 afişări

Ce face un politician ca să închidă „gura” presei, a unor jurnalişti incomozi pentru el, după ce constată că nicio metodă de a o determina, de a-i determina să se ploconească în faţa lui, nu poate fi aplicabilă?

Cum încearcă primarul din Arad să intimideze întreaga redacţie a unui ziar

Face exact cum a procedat primarul Aradului, Gheorghe Falcă, poate cel mai important politician pe care l-a avut acest judeţ după Revoluţia din 1989. A chemat un avocat (sau a mers avocatul la el… nu ştim sigur) şi l-a pus să încropească o „plângere”, din ce elemente găseşte el, să o depună la Judecătorie, şi să ceară bani (mulţi!… de speriat pentru orice om obişnuit) pentru că a fost, chipurile, calomniat, iar imaginea sa, „superbună şi excepţională” în România, a avut de suferit.

 

Aşa a făcut (şi) primarul Falcă. Ne-a dat în judecată pentru informaţiile apărute în investigaţia publicată de Special Arad în 30 octombrie 2017, cu titlul Slugile abuzive din Poliţia lui Falcă – o investigaţie Special Arad care aminteşte de prim-secretarii PCR şi ne cere o „căruţă de bani”… Bani pe care oricum nu-i avem şi pe care suntem convinşi că nici nu trebuie să-i dăm, considerând că nu ne-am făcut decât datoria de jurnalişti, informând publicul larg cu privire la diferite aspecte din viaţa „Cetăţii” şi a conducătorilor politici ai acesteia.

 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.