Cum incearcă doi foşti agenţi CIA să găsească averea de 60 MILIARDE de euro a fostului „REGE AL COCAINEI”

Postat la 29 august 2018 401 afişări

Doi foşti agenţi CIA, Doug Laux şi Ben Smith, s-au transformat în vânători de comori şi au pornit pe urma averii celebrului baron al drogurilor, Pablo Escobar. Conform estimărilor, este vorba de echivalentul a peste 60 de miliarde de euro.

Cum incearcă doi foşti agenţi CIA să găsească averea de 60 MILIARDE de euro a fostului  „REGE AL COCAINEI”

În timp ce explorau adâncimile din largul coastei columbiene, în căutarea fabuloasei averi pe care Escobar, supranumit  „regele cocainei”, se zvoneşte că ar fi ascuns-o înainte de moartea sa, doi scafandri au găsit o cutie metalică. Potrivit MailOnline, aceasta ar putea să provină de pe unul din submarinele pe care Escobar le folosea pentru a transporta cocaina din Columbia spre Puerto Rico, iar de aici, în Statele Unite. Cei doi scafandri sunt de fapt doi foşti agenţi CIA, care caută comoara lui Escobar.

Este posibil ca mişcarea curenţilor de pe fundul mării să fi mutat epava, dacă aceasta nu a fost îngropată sub nisip. Dacă ar reuşi să găsească submarinul, foştii agenţi CIA spun că e posibil ca acesta să conţină şi indicii ale locului în care este ascunsă averea.

Pablo Escobar a dus o viaţă controversată. El a condus cartelul Medellin, care furniza 80% din cocaina consumată în S.U.A. în anii ’80.

Acesta a intrat în lumea drogurilor şi a contrabandei încă din adolescenţă, când a început să vândă ţigări de contrabandă şi să fure maşini pe străzile din Medellin, Columbia.

În 1970 a început traficul cu cocaină. Această afacere a devenit atât de profitabilă, încât a cumpărat 15 avioane şi şase elicoptere pentru a transporta drogurile în S.U.A.

La mijlocul anilor ’80, cartelul lui Pablo Escobar producea 420 de milioane de dolari pe săptămână, aproape 22 de miliarde de dolari pe an.

Cea mai mare parte din averea acestui a fost ascunsă în bani lichizi în diverse locaţii, şi se zvoneşte că obişnuia să cheltuiască aproximativ 2,500 de dolari lunar doar pe elastice de bani, pentru a-şi păstra ordine în finanţe.

În 1989, Revista Forbes l-a catalogat drept al şaptelea cel mai bogat om din lume. Pe plan local, era asemănat cu personajul Robin Hood, datorită ajutorului pe care îl oferea oamenilor săraci, construindu-le case sau oferindu-le sume mari de bani.

Escobar a fost împuşcat în decembrie 1993, în timp ce încerca să fugă alături de bodyguard-ul său, Alvaro de Jesus Agudelo, care a fost, de asemenea, împuşcat şi ucis. Cu toate acestea, unii susţin că Escobar s-a sinucis, după ce şi-a ascuns cea mai mare parte din avere.

În 2009, 5 milioane de lire sterline au fost descoperite într-un complex ascuns în junglă, unde s-au găsit, de ademenea, şi fabrici de cocaină.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.