Cum combat vamesii contrabanda cu tigari: la fiecare tigara confiscata, 50 scapa de control

Postat la 20 februarie 2011 28 afişări

Anul trecut, piata tigarilor de contrabanda si contrafacute a ajuns la 8,7 miliarde de tigarete. Prin vamile romanesti au trecut anul trecut 7,4 miliarde de tigarete de contrabanda. In fiecare zi a anului 2010, cate doua camioane pline cu tigari de contrabanda au scapat de controlul vamilor. In total, au fost scapate circa 740 de camioane pe an.

Calculele ziarului Gandul au pornit de la cateva date oficiale: volumul de tigari de contrabanda intrate in tara (care, potrivit reprezentantilor industriei de tutun, se ridica la 7,4 miliarde de tigarete) si volumul de tigari confiscate in vami de autoritati (145 de milioane de tigarete).

Cum un camion poate incarca circa 1.000 de baxuri (fiecare a cate 10.000 de tigarete), rezulta ca, prespunand ca toata contrabanda ar fi fost facuta doar pe aceasta cale, in fiecare zi cate doua camioane pline cu tigari de contrabanda au scapat de controlul vamilor, respectiv 740 de camioane pe an.

Detalii pe www.gandul.info.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
piata neagra,
contrabanda,
tigari,
vama,
evaziune,
tutun
/actualitate/cum-combat-vamesii-contrabanda-cu-tigari-la-fiecare-tigara-confiscata-50-scapa-de-control-7998848
7998848
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.