Cum arată T-14 Armata, cel mai puternic şi sofisticat tanc produs de Rusia - FOTO

Autor: Bogdan Enache Postat la 05 mai 2015 475 afişări

Rusia a prezentat cel mai puternic şi sofisticat tanc al său după sfârşitul Războiului Rece, în timpul repetiţiilor pentru parada militară ce va avea loc la Moscova pe 9 mai.

Tancul T-14 Armata a fost prezentat pentru prima dată în public luni, circulând pe unul dintre bulevardele Moscovei, îndreptându-se spre Piaţa Roşie, în timp ce populaţia pare tot mai cuprinsă de fervoarea patriotică, potrivit  dailymail.co.uk.

Tancul a fost inclus în repetiţiile finale pentru parada militară ocazionată de Ziua Victoriei, care va avea loc sâmbătă, 9 mai, eveniment în cadrul căruia va fi piesa centrală. Parada are loc cu ocazia sărbătoririi a 70 de ani de la învingerea Germaniei naziste, în Moscova urmând să defileze circa 16.500 de soldaţi şi 200 de echipamente şi vehicule de război.

T-14 Armata este dotat cu o turelă controlată de la distanţă şi un sistem de încărcare automată şi este rezultatul programului militar rus de modernizare a armatei, cu o durată de zece ani şi un buget de peste 345 de miliarde de euro.

Tancul este primul care beneficiază de o capsulă internă blindată care conferă un plus de protecţie echipajului format din trei membri.

Experţi militari ruşi şi ocidentali spun că T-14 Armata va depăşi ca performanţe orice tanc produs în Vest.

Ministerul Apărării de la Moscova a dat publicităţii, luna trecută, mai multe fotografii ale tancului, dar turela era acoperită cu o pânză, doar platforma vehiculului fiind vizibilă.

Dezvoltatorii tancului au în vedere utilizarea aceleiaşi platforme pentru construirea altor vehicule, inclusiv un vehicul blindat de infanterie grea, un obuzier autopropulsat şi un vehicul de suport în timpul luptelor.

Utilizarea aceleiaşi platforme ar scădea costurile de producţie şi ar uşura şi eficientiza procedurile de suport şi întreţinere.

Programul rus de modernizare a armatei prevede dotarea forţelor militare cu 2.300 de astfel de tancuri până în 2020, dar aceste planuri ar putea fi revizuite din cauza problemelor pe care economia rusă le întâmpină în urma impactului pe care îl au scăderea preţului petrolului şi sancţiunile impuse de Occident.

Oleg Bochkaryov, un vicepreşedinte al Comisiei ruse privind Industria Apărării, un grup guvernamental care lucrează în domeniul înarmării, a anunţat săptămâna trecută că T-14 Armata va intra în serviciu anul viitor. Tancul, primul model de la intrarea în producţie a tancului T-90 în 1993, nu va fi vândut altor state pentru cel puţin cinci ani, a mai spus Bochkaryov.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
rusia,
tanc,
armata,
t-14 armata,
parada
/actualitate/cum-arata-t-14-armata-cel-mai-puternic-si-sofisticat-tanc-produs-de-rusia-foto-14212041
14212041
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.