Mercedes devine primul producător de automobile premium din lume ce lansează un pick-up - VIDEO

Autor: Florin Casota Postat la 26 octombrie 2016 563 afişări

Producătorul german Mercedes a lansat ieri conceptul primului pick-up al companiei, Mercedes-Benz Concept X-Class. Mercedes a identificat o gaură în portofoliul variat de automobile, dar şi o oportunitate de business (sectorul mid-size pick-up este prevăzut să crească cu 40% până în 2025) şi a anunţat ieri conceptul X-Class, o combinaţie de offroad şi urban, maşină -"cal de bătaie" şi lux.

Maşina este pregătită să fie lansată la finalul anului 2017, iar pieţele cheie pentru noul automobil sunt America Latină, Africa de Sud, Australia şi Europa. Automobilul va fi construit în parteneriat cu Nissan-Renault la fabricile consorţiului din Barcelona şi Cordoba (Argintina).

Producătorii s-au limitat a dat prea multe detalii tehnice ale automobilului, spunând că va avea un motor diesel V6 şi că va avea puterea pentru care este cunoscut un pick-up, dar şi confortul dintr-un SUV.

Cu noul pick-up, Mercedes spune că vrea să facă ceea ce a făcut cu M-Class acum doua decenii prin redefinirea segmentului oferind un produs care se concentrează pe confort şi lux, dar care oferă performanţe decente de off- road şi robusteţe.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.