Cum arată noile uniforme de război ale soldaţiilor români - VIDEO

Postat la 26 octombrie 2016 409 afişări

Cum arată noile uniforme de război ale soldaţiilor români - VIDEO

Armata română a prezentat marţi, la Palatul Cercului Militar Naţional din Bucureşti, în prezenţa ministrului Apărării Naţionale, Mihnea Motoc, noile uniforme combat.

“Am văzut această lansare a unei uniforme impresionante ca un element de modernitate. A fost o concepţie interesantă, în sensul în care a fost dată în consultare militarilor din toate categoriile de forţe care au probat mai multe luni un număr de asemenea uniforme, au dat feedback şi a rezultat o optimizare continuă a uniformei.

Este specifică în sensul că este utilizabilă în toate teatrele de operaţii în care acţionează Armata Română; este utilizabilă deopotrivă în toată gama de misiuni de pe teritoriul naţional”, a declarat marţi Mihnea Motoc,citat de stiripesurse.ro

El a precizat că exemplarele lansate pentru testare au fost realizate cu forţe proprii, în cadrul Armatei, ceea ce a presupus zero presiune bugetară.

Şeful Statului Major General, Nicolae Ciucă, a explicat că noua uniformă este rezultatul experienţelor de pe parcursul celor aproximativ 14 ani de misiuni internaţionale.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.