Cum arată fabrica unde se produc cele mai râvnite maşini de pe glob - FOTO, VIDEO

Postat la 16 februarie 2017 770 afişări

Bugatti produce unele dintre cele mai extravagante şi râvnite maşini din lume. Recent, un reporter al publicaţiei The Verge a avut ocazia să vadă operaţiunile producătorului auto.

Câteva date interesante despre producţia Bugatti Chiron: termenul de livrare este de 9 luni de la comandă. Acum, la fabrica din Molsheim, Franţa, 12 bucăţi sunt asamblate pentru livrări până la sfârţitul primului trimestru. Anul acesta,  70 de bucăţi vor fi produse din ediţia limitată de 500, scrie Promotor.

20 de angajaţi lucrează la un Chiron. Asta pentru că fiecare client şi-l configurează pe placul lui. E greu să automatizezi un proces divers de la caz la caz. Sunt 23 de culori exterioare şi ai 8 variante de carbon. Înăuntru poţi alege dintre 31 de culori pentru piele şi sute de combinaţii cromatice cu restul elementelor. 8 straturi de vopsea sunt aplicate pe maşină, apoi structura monolit (caroserie + şasiu integrat) pleacă într-o altă aripă unde merge mai departe procesul de producţie.

Fabrica a fost special reorganizată pentru producţia lui Chiron. Un nou dinamometru pentru verificarea puterii a fost construit pentru măsurarea celor 1.500 de cai putere în cap. Chiron este făcut 100% în mâinile oamenilor. Nu există benzi transportoare sau roboţi, ci 12 bancuri de premontaj şi montaj final. Spre exemplu, trenul de rulare (motor + transmisie) este construit la Volkswagen şi vine la asamblat aici, în Franţa. Are numai 630 de kg. Bugatti Chiron are 3 pompe de apă pentru răcire, iar conductele de răcire au diametru mai mare decât normal. În total sunt 1.800 de componente.

Panelurile de carbon de la exterior sunt puse pe maşină în 3-4 zile, iar corpul monolit al maşinii este legat de consola spate prin numai 14 şuruburi din titan care au 34 de grame fiecare. Înainte de a pleca spre cumpărător, maşina stă în teste tente câteva săptămâni. Fiecare bucăţică este reverificată, fiecare element la vedere trece printr-o reinspecţie micronică. Totul trebuie să fie perfect!  

Povestea lui Ettore Bugatti, descris ca un geniu excentric, cel care a creat marca de maşini care îi poartă numele

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fabrica,
masini,
video,
masina,
productie,
auto,
franta,
ocazie

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.