Cum arată Emily, robotul salvamar care a salvat sute de refugiaţi în Marea Mediterană - FOTO

Postat la 21 mai 2016 239 afişări

Robotul Emily este o maşină-salvamar produsă de Marina Americană şi Hydronalix, o companie care produce roboţi maritimi, care a salvat deja peste 300 de refugiaţi lângă insula grecească Lesbos.

Conform Go4it, numele robotului vine de la Emergency Integrated Lifesaving Lanyard. Acesta este rodul colaborării dintre Marina Americană şi Hydronalix, o companie care produce roboţi maritimi.

Iniţial, scopul proiectului a fost dezvoltarea unei drone care să monitorizeze balenele, dar în timp s-a ajuns la crearea unui robot-salvamar. Robotul este controlat de la distanţă şi dispune de un sistem cu difuzor şi microfon prin intermediul căruia piloţii pot dialoga cu persoanele care sunt salvate.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cum-arata-emily-robotul-salvamar-care-a-salvat-sute-de-refugiati-in-marea-mediterana-foto-15354324
15354324
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.