Cum arată cea mai frumoasă insulă din Europa - GALERIE FOTO

Postat la 20 aprilie 2018 166 afişări

Madeira este un arhipelag portughez situat în Atlanticul de Nord, la mai puţin de 400 kilometri nord de Tenerife.

Din arhipelag face parte şi Insula Madeira, desemnată pentru al doilea an consecutiv cea mai frumoasă insulă din Europa chiar de ătre World Travel Awards. Marinarii portughezi au fost cei care au descoperit această capodoperă a naturii, se pare că anul 1420 a fost momentul în care aceştia au făcut minunata descoperire. De atunci şi până astăzi zona a evoluat foarte mult, astăzi, Insula Madeira este o destinaţie de vacanţă vizitată pe tot parcursul anului, plajele sale sunt străbătute an de an de circa un milion de turişti.

 

Există numeroase motive pentru care turiştii vin în Insula Madeira. Principalul motiv îl constituie, aşa cum era de aşteptat, plajele fine şi bine amenajate, completate perfect de valurile înspumate ale Atlanticului. Aceste două elemente-cheie, fac din Insula Madeira destinaţia de vacanţă ideală atât pentru cei care îşi doresc o vacanţă relaxantă, cât şi pentru iubitorii de aventură. Poţi lenevi ore întregi pe nisipul fin sau te poţi aventura în valurile oceanului pentru sesiuni îndelungate de înot, scuba diving, snorkeling sau plimbări relaxante cu yachtul.

 

Peisajele fac din Insula Madeira o destinaţie de vis, flora şi fauna sunt cu totul şi cu totul speciale. Fel de fel de plante exotice crează un cadru de poveste, palmieri, plante cu flori care nu fac decât să confere un farmec aparte întregii zone. Sărbătorile de iarnă sunt celebrate cu fast în Madeira, spectacolul de artificii de Anul Nou a scris istorie în Cartea Recordurilor. Anul 2006 este momentul în care spectacolul de artificii din Madeira a fost declarat cel mai mare din lume şi chiar şi astăzi luminile multicolore înfrumuseţează zona de Anul Nou.

 

Tot în Madeira se regăseşte şi Portul Funchal, cel mai important din Portugalia, locul unde staţionează şi de unde pleacă cele mai importante nave de croazieră din lume. Portul Funchal este un popas important şi pentru navele comerciale din Europa, Caraibe şi Africa de Nord. Este o plăcere să faci o plimbare în port pentru a vedea tot felul de ambarcaţiuni interesante, dar şi pentru a admira florile multicolore care înfrumuseţează întreaga zonă. În regiune, există şi o mulţime de restaurante, terase şi cafenele, locuri unde te poţi delecta cu preparate cu specific portughez sau internaţionale, scrie descoperalocuri.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.