Cum arată biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, unică în Europa de Sud-Est

Postat la 27 ianuarie 2017 118 afişări

Biserica de gheaţă de la Bâlea Lac a fost sfinţită, vineri, de un sobor de 12 preoţi de confesiuni diferite, modelul lăcaşului de cult fiind o biserică veche dintr-un sat din judeţul Sibiu, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Cum arată biserica de gheaţă de la Bâlea Lac, unică în Europa de Sud-Est

„Un sobor format din 12 preoţi de confesiuni creştine diferite au sfinţit Biserica de Gheaţă de la Bâlea Lac. Este singura biserică de acest fel din România şi din Europa de Sud-Est. Construcţia bisericii a durat aproximativ 3 săptămâni şi este realizată din blocuri de gheaţă scoase din Lacul Bâlea”, a declarat, vineri, corespondentului MEDIAFAX, Lidia Bădilă, purtătorul de cuvânt al Complexului de la Bâlea Lac, ce cuprinde atât Hotelul de Gheaţă, cât şi Biserica de Gheaţă.

Lidia Bădilă a precizat că la construcţia întregului complex s-au folosit aproximativ 2.000 de blocuri de gheaţă, de 50-60 de kilograme fiecare, tăiate din lacul glaciar Bâlea, cărora li se adaugă zăpadă şi multă apă.

Biserica are o înălţime de aproximativ 6 metri, lungime de 14 metri şi lăţime de aproximativ 7 metri şi este construită după modelul şi arhitectura unei vechi biserici din Mălâncrav, judeţul Sibiu.

Vezi aici galeria foto

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.