Cum a reuşit un influencer să păcălească milioane de oameni şi să facă pagube de sute de milioane de dolari. Când a fost arestat avea 30 de milioane de dolari în casă

Postat la 30 iunie 2020 5211 afişări

Cum a reuşit un influencer să păcălească milioane de oameni şi să facă pagube de sute de milioane de dolari. Când a fost arestat avea 30 de milioane de dolari în casă

Un influencer nigerian care a postat fotografii înfăţişând traiul de lux pe care-l duce a fost arestat pe fondul reclamaţiilor legate de înşelătoriile cibernetice pe care acesta le-ar fi înfăptuit şi prin care ar fi produs victimelor pagube de peste 380 de milioane de euro în total, scrie Daily Mail. 

FBI a confiscat peste 30 de milioane de euro în numerar atunci când a luat cu asalt apartamentul din Dubai al lui Raymond Abbas, în vârstă de 38 de ani, în timp ce acesta dormea.

Anchetatorii spun că vedeta de pe Instagram a înfăţişat un stil de viaţă de miliardar pentru a „ademeni victimele din toată lumea”. Alte 12 persoane au fost arestate odată cu el pentru aceeaşi infracţiune.

Se crede că anchetatorii au găsit adrese de e-mail a două milioane de victime pe mai multe telefoane şi computere confiscate în timpul operaţiunii. În timpul raidului au fost confiscate şi mai multe maşini de lux, precum şi o serie de valize pline de bani.

„Suspecţii au vizat victimele prin crearea de site-uri web false pentru companii şi bănci cunoscute, în încercarea de a fura informaţiile despre cardurile de credit ale victimelor şi apoi de a spăla banii furaţi", a declarat pentru The Times Jamal al-Jalaf, reprezentant al Dubai Police CID.

Abbas – cunoscut printre urmăritorii săi sub pseudonimul Hushpuppi - este, de asemenea, acuzat că a comis fraude în Europa, America şi Nigeria, a spus poliţia.

Raidul s-a produs la două luni după ce au început investigaţiile asupra bandei. Detectivii foloseau social media pentru a-i ţine sub observaţie.

Înainte de a pretinde că este un miliardar şi dezvoltator imobiliar în Dubai, Abbas vindea haine second-hand în Lagos. El spunea că postează imagini cu traiul de lux pe care îl duce pentru a-i inspira pe alţii să vrea mai mult în viaţă. „Am postat câteva dintre aceste lucruri, astfel încât cineva să-mi poată vedea pagina într-o zi şi să decidă să nu renunţe”, le-a spus el cândva celor 2,4 milioane de urmăritori pe Instagram.

Acum, Abbas e posibil să fie extrădat în America, deoarece multe dintre presupuse victime erau cetăţeni ai SUA. El nu a comentat încă acuzaţiile.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
dubai,
victime,
mahmoud abbas

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.