Cum a reuşit un adolescent să pornească un business de sute de mii de dolari tunzând iarba

Autor: Andra Stroe Postat la 13 septembrie 2019 657 afişări

R.J. Duarte este un tânăr de 19 ani din SUA. El a fost acceptat anul trecut la Colorado State University, însă a hotărât să nu urmeze cursurile universitare. „Facultatea nu este pentru mine”, şi-a spus pe atunci, şi asta pentru că businessul pe care îl fondase în anii de şcoală tocmai prindea avânt şi ajunsese la venituri cu şase cifre, aşa că el a decis să se concentreze pe antreprenoriat.

Cum a reuşit un adolescent să pornească un business de sute de mii de dolari tunzând iarba

Cariera de antreprenor a lui Duarte a început la vârsta de 8 ani, când mergea să taie iarbă în curţile vecinilor săi din Golden, Colorado. Datorită faptului că era o persoană muncitoare, veniturile i s-au triplat în fiecare an, aşa că, în perioada gimnaziului, Duarte s-a asociat cu un prieten pentru a reuşi să tundă mai multe peluze. În liceu, şi-au numit businessul GreenWorx. Când au terminat şcoala, înainte de a se înscrie la facultate, Duarte a preluat frâiele businessului, întrezărind o oportunitate de creştere.

A decis să renunţe vechii clienţi pentru a-şi rebrendui compania drept un business premium de amenajare şi întreţinere a grădinilor. „Este o marjă mai mare de clienţi, dar şi un risc mai mare. Asta ne dă bătăi de cap, însă fără ele nu există recompensă”, spune tânărul antreprenor.

Instinctul său nu a dat greş. GreenWorx operează acum cu patru camioane şi o echipă de 12-15 angajaţi, majoritatea liceeni, iar anul acesta veniturile companiei se apropie de 750.000 de dolari. „Lumea mă întreabă tot timpul cum merge facultatea, însă aşa sunt oamenii - vor să afle despre diplomele pe care le deţii, nu despre businessul pe care îl conduci”, spune Duarte.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
business,
iarba,
adolescent

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.