Cum a plecat Comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, puţin mai român de la Cluj

Autor: Vasile Magradean Postat la 15 septembrie 2018 151 afişări

“Aici e ţuică de prune". După ce ai degustat pălinca, parcă înţelegi mai bine mersul lucrurilor în România. O poate spune şi comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, aflat la Cluj-Napoca. Oficialul a gustat din produsele tradiţionale şi a auzit problemele agricultorilor chiar de la ei.

Vestea că e comisarul european pentru Agricultură la festivalul “Zilele Recoltei” s-a dus repede printre agricultori. Şi a început agitaţia. Unii şi-au ascuns repede cartofii mai mici de pe mese, alţii au tăiat caşul de oaie şi carnea, poate, poate au norocul să le deguste marfa. Alţii au pregătit paharele de pălincă, vin sau vişinată.

Comisarul nu a dezamăgit pe nimeni. Grea muncă dar, pe unde a trecut, a gustat din produsele româneşti.

“Vă invităm să gustaţi din băutura noastră tradiţională şi din pâinea cu sare”

Aşa a fost primit comisarul european pentru Agricultură, Phil Hogan, la Zilele Recoltei de la Cluj-Napoca. Aflat în vizită în România, oficialul european a avut timp să treacă şi pe la târgul de bunătăţi româneşti. Alături i-au stat europarlamentarul liberal Daniel Buda, organizatorul Zilelor Clujului, Ramona Moldovan, de la Asociaţia ”Produs de Cluj” şi cu ceva întârziere ministrul Petre Daea.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
HOGAN,
DAEA,
AGRICULTURA

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.