Cum a pierdut una dintre cele mai bune companii aeriene din lume aproape 90% din profit

Autor: Florin Casota Postat la 16 mai 2017 708 afişări

Profitul Emirates a crescut an de an în ultimii ani, dar 2016 a reprezentat un an catrastrofal pentru Emirates. Cum se explică această scădere?

Cum a pierdut una dintre cele mai bune companii aeriene din lume aproape 90% din profit

Profitul companiei aeriene Emirates s-a prăbuşit de la 1,9 miliarde de dolari, cât era la finalul anului fiscal 2016, la 340 de milioane de dolari, la finalul anului fiscal 2017, scrie Quartz.com

Aceasta este prima scădere a profitului din ultimii cinci ani a Emirates, una dintre cele mai mari companii aeriene din lume după numărul de pasageri.

Compania a pus scăderea pe seama evenimentelor politice: interzicerea musulmanilor în SUA de către Donald Trump, Brexit, atacurile teroriste din Europa. În plus, firma cu sediul în Dubai a indicat şi problemele din regiune care au avut un cuvânt de spus în privinţa profitului.

O scăderea a preţurilor materiilor prime şi o încetinire a industriei petroliere a forţat călătorii din Orientul Mijlociu să economisească şi să cumpere mai puţine bilete la clasa business.

Cu toate acestea, compania aeriană a transportat 56,1 milioane de pasageri în 2016-2017, un nou record şi o creştere cu 8% faţă de anul precedent.

De asemenea, în ultimii ani, Emirates şi alte companii din Orient şi-au crescut numărul de avioane, oferind astfel mai multe locuri, drept urmare preţul biletelor a scăzut.

Emirates şi-a mărit flota şi şi-a extins acoperirea în ultimii ani, dar acum se vede forţată să reducă costurile şi numărul de zboruri.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.