Cum a fost salvat un gigant bancar din Elveţia de banii unor oameni bogaţi din Asia cu aproape 20 miliarde dolari

Autor: Alex Ciutacu Postat la 25 aprilie 2019 649 afişări

Cum a fost salvat un gigant bancar din Elveţia de banii unor oameni bogaţi din Asia cu aproape 20 miliarde dolari

Oamenii bogaţi din Asia au salvat grupul bancar UBS Group în primul trimestru al acestui an după ce CEO-ul Sergio Ermotti a speriat investitorii cu avertismente referitoare la condiţiile problematice din piaţă, ceea ce a afectat veniturile băncii elveţiene, potrivit Bloomberg.

Astfel, clienţii din regiunea Asia Pacific au adus aproape trei sferturi din capitalul nou pe care banca elveţiană l-a atras în primele trei luni ale anului, de 22,3 miliarde dolari – grupul avea nevoie de capital nou din cauza clienţilor care şi-au retras banii în T4 2018.

Intrările de capital şi un profit uşor peste aşteptări au salvat ceea ce se putea dovedi un trimestru dezastruos pentru grupul elveţian, pe fondul performanţei slabe a băncii de investiţii.

Ermotti a anunţat condiţii de piaţă mai bune faţă de luna martie, când a descris primul trimestru drept unul dintre cele mai proaste din istorie, forţând banca să-şi reducă cheltuielile cu 300 milioane dolari.

Astfel, veniturile nete ale băncii s-au ridicat la 1,14 miliarde dolari în T1, cu 27% mai puţin faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în timp ce profitul înainte de taxe s-a ridicat la 1,55 miliarde dolari, în scădere cu 26%.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
elvetia,
asia,
miliarde,
salvare,
bogati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.