Cum a distrus o eroare de programare vacanţele a 300.000 de oameni. Despăgubirile se ridică la sute de milioane de lire sterline

Autor: Georgiana Călin Postat la 30 mai 2017 438 afişări

Compania aviatică British Airways a fost acuzată de ascunderea unor informaţii, după ce, în weekend, o defecţiune la sistemul IT a dus la anularea zborurilor pentru 300.000 de pasageri, arată Daily Mail.

Cum a distrus o eroare de programare vacanţele a 300.000 de oameni. Despăgubirile se ridică la sute de milioane de lire sterline

Eşecul sistemului a dus la anularea zborurilor  în masă, ruinând planurile a mii de familii şi cauzând haos în aeroporturi. Compania aeriană a ţinut ascunse cauzele acestui inconvenient, negând un atac cibernetic şi punând totul pe seama unei „pene de curent” într-o locaţie nedezvăluită. Însă  criticii au acuzat reducerea drastică a costurilor - inclusiv decizia de a concedia 700 de IT-şti din Regatul Unit şi de a contracta servicii în India. Mulţi i-au cerut demisia controversatului director executiv, Alex Truz, pe fondul abordării sale cu privire la costuri şi servicii. Pe de altă parte, Cruz a refuzat să răspundă la întrebări privind criza şi, în schimb, a postat mesaje video cu scuze pe Twitter. Lucrători din domeniul aviaţiei, inclusiv personalul BA, au folosit anonim un site numit Reţeaua Piloţilor Profesionişti pentru a-şi elibera frustrările şi mulţi l-au criticat Cruz, mai arată sursa citată.

Incidentul cauzat de compania aeriană s-ar putea rezuma la următoarele: scene haotice la Heathrow şi Gatwick, deoarece familiile au fost obligate să stea în coadă în afara clădirilor aeroportului; pasagerii au condamnat lipsa de „comunicare” a companiilor aeriene; hotelurile aflate în apropiere de aeroporturi au fost acuzate că au solicitat preţuri mult mai mari prin creşterea preţurilor pentru familiile disperate; compensarea oferită de BA ar putea ajunge la un record de 150 milioane de lire sterline. 

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.