Cum a câştigat un grup de elevi din Topliţa o competiţie cu un produs inedit. Au concurat cu toate liceele din ţară

Autor: Ioana Matei Postat la 26 mai 2017 647 afişări

Echipa Find Me Anywhere, de la Liceul Teoretic O.C Taslauanu din Topliţa, a fost desemnată câştigătoarea competiţiei de antreprenoriat JA Compania Anului 2017 pentru un „plasture GPS” multifuncţional, potrivit informaţiilor trimise de reprezentanţii Junior Achievement România. Eficient în găsirea obiectelor uşor de pierdut sau în monitorizarea copiilor sau a persoanelor cu afecţiuni precum Alzheimer, dispozitivul poate fi controlat cu ajutorul unei aplicaţii şi este ideal în viaţă oricui. Echipa va reprezenta România la finală JA European Company of the Year 2017 din Bruxelles, Belgia, în iulie 2017.

Cum a câştigat un grup de elevi din Topliţa o competiţie cu un produs inedit. Au concurat cu toate liceele din ţară

Junior Achievement (JA) România a premiat, în cadrul Galei JA Hall of Fame – Investeşte în educaţie!, tinerii şi profesorii participanţi în acest an şcolar în programele JA de educaţie economică, antreprenorială, financiară şi de orientare profesională, precum şi companiile care investesc în educaţie în România şi care contribuie la dezvoltarea unor noi generaţii de profesionişti şi antreprenori.

Echipele înscrise în competiţia JA Compania Anului 2017 participa în incubatorul educaţional JA BizzFactory, unde au ocazia să primească feedback de la antreprenori şi investitori prin webinarii şi sesiuni de consultanţă la clasa, să câştige finanţări pentru a-şi lansa proiectele de business şi să-şi testeze ideile de afaceri cu clienţi reali, făcând prima vânzare şi verificând fezabilitatea produselor şi serviciilor pe piaţă reală.

La categoria Studenţi, câştigătorul marelui premiu al competiţiei de antreprenoriat este echipa InstaHouse de la Academia de Antreprenoriat. Studenţii au dezvoltat o platforma on-line care pune în legătură oamenii care au nevoie de servicii de curăţenie cu agenţi locali de încredere. Echipa InstaHouse vrea să înlocuiască procesul greoi şi lung de a găsi o menajeră de încredere cu efectuarea unei comenzi simple, de 3 minute. Echipa va reprezenta România la finală europeană JA Europe Enterprise Challenge 2017 din Helsinki, Finlanda, la începutul lunii iunie 2017.

În cadrul galei au fost premiate şi companiile care susţin educaţia learning by doing prin programele şi proiectele JA România

Junior Achievement România este o organizaţie non-profit, având că misiune dezvoltarea în România a programelor internaţionale JÂ de educaţie antreprenorială, economică, financiară, orientare profesională, sănătate şi viaţă activă şi dezvoltarea abilităţilor pentru viaţă. 39 de ţări din Europa şi 123 de ţări din toată lumea urmează programele JA. În România, acestea sunt urmate de peste 280.000 de elevi din 1.600 de şcoli publice, prin parteneriatul cu Ministerul Educaţiei Naţionale şi cu susţinerea financiară a comunităţii de afaceri.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.