Cum a ajuns una dintre cele mai bogate ţări, un paradis turistic, în RUINĂ totală economică şi socială

Postat la 28 ianuarie 2019 710 afişări

Dintr-una din cele mai bogate ţări din America Latină, Vene­zuela a devenit un stat sărac, măcinat de hiperinflaţie, pene de curent şi o penurie acută de alimente şi medicamente care fac ca milioane de cetăţeni să părăsească ţara. Acum, ţara se confruntă şi cu o criză politică.

Cum a ajuns una dintre cele mai bogate ţări, un paradis turistic, în RUINĂ totală economică şi socială

Criticii guvernului şi membrii opoziţiei susţin că pro­blemele economice ale ţării au legătură cu anii de mana­ge­ment eronat al economiei şi de corupţie, însă susţinătorii guvernului dau vina pe preţurile petrolului, sancţiunile internaţionale şi elita de business a ţării.

Când actualul preşedinte Nicolas Maduro a preluat preşedinţia ţării după moartea lui Hugo Chavez în 2013, economia dependentă de petrol a acesteia avea deja probleme. Când preţurile petrolului au scăzut în 2014, companiile nu au mai putut importa bunuri la aceleaşi rate, drept urmare inflaţia a urcat puternic.

 

Într-adevăr, Venezuela are cea mai ridicată rată a inflaţiei, a doua cea mai crescută rată a şomajului la nivel internaţional şi al zecelea cel mai ridicat scor al corupţiei din lume. Fondul Mo­netar estimează că inflaţia ţării se situează la peste 1.100% în acest an, urmând să crească la peste 2.000% până la sfâr­şitul anului.

 

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
bogati,
turism,
alimente,
america,
cetateni

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.