A renunţat la domeniul bancar, iar acum este unul dintre cei mai tineri manageri din cadrul McDonald's

Autor: Ioana Matei Postat la 22 august 2017 906 afişări

Adrian Crintea a acumulat o experienţă de peste 12 ani în contabilitate, financiar şi business. Este în echipa McDonald’s de şapte ani, iar din 2013 coordonează operaţiunile financiare ale companiei din funcţia de financial controller.

A renunţat la domeniul bancar, iar acum este unul dintre cei mai tineri manageri din cadrul McDonald's

 „Toată viaţa mea s-a învârtit în jurul cifrelor. Am avut de mic o pasiune pentru ştiinţele reale, în special pentru matematică. Iar de când mă ştiu, această pasiune a fost combinată cu o curiozitate permanentă de a face conexiuni între informaţii din diverse domenii”, îşi descrie Adrian Crintea atracţia faţă de domeniul financiar.

Astfel, consideră firească începerea carierei în domeniul financiar-bancar imediat după absolvirea facultăţilor de Cibernetică (2004) şi Relaţii Economice Internaţionale din cadrul ASE (2003). Şi-a început parcursul profesional ca analist financiar la BRD - Groupe Société Générale în 2004, de unde a evoluat până la funcţia de financial controller al băncii.

În 2008, a început să lucreze pentru compania din domeniul construcţiilor Tarmac, ca senior financial controller. Mărturiseşte că, după primii patru ani de activitate în sistemul bancar, trecerea în zona de industrie nu a fost deloc uşoară. „Modelul de business cu care eram obişnuit era total diferit. Am întâmpinat o adevărată provocare pe care am depăşit-o doar prin multă muncă. În acelaşi timp, m-a ambiţionat ajutorul primit din partea colegilor care aveau mai multă experienţă decât mine.” Doi ani mai târziu, şi-a găsit locul în food & bevarage alături de McDonald’s România, unde s-a angajat ca reporting manager. „Toate schimbările din viaţa mea profesională au avut ca numitor comun dorinţa de a afla constant lucruri noi, de a înţelege cum se întâmplă magia financiarului în domenii cât mai diferite”, îşi descrie Crintea cariera.

Spune şi că reuşita profesională cea mai mare, şi în acelaşi timp cea mai recentă, se leagă de implementarea unui sistem centralizat de gestiune a stocurilor din restaurantele McDonald’s. „În traducere liberă, am reuşit, prin automatizare, să reducem semnificativ timpul cu inventarierea produselor, crescând semnificativ acurateţea şi accesibilitatea datelor. Acest sistem permite colegilor din restaurante să se ocupe mai mult de ceea ce este cu adevărat important, şi anume oferirea unei experienţe unice clienţilor noştri”, explică el.

ADRIAN CRINTEA

35 DE ANI

FINANCIAL CONTROLLER, MCDONALD’S ROMÂNIA

CIFRĂ DE AFACERI NETĂ (2015): > 110 MIL. EURO   /   PROFIT NET (2015): > 10 MIL. EURO

NUMĂR DE ANGAJAŢI: 4.000

Mai multe astfel de poveşti au apărut în catalogul 100 Tineri Manageri de Top, ajuns anul acesta la a 12-a ediţie.


Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.