Cum a ajuns un inginer mecanic din România chef la cel mai nou restaurant japonez din Londra

Postat la 01 martie 2016 301 afişări

Cum a ajuns un inginer mecanic din România chef la cel mai nou restaurant japonez din Londra

 Chef-ul celui mai nou restaurant japonez din Londra, care promite să devină una dintre destinaţiile de elită de pe scena culinară din capitala Angliei, este un fost inginer mecanic din România care a învăţat tainele gastronomiei britanice într-un pub din Newcastle, scriu jurnaliştii de la Bloomberg.

Alex Crăciun este omul pe care Jason Atherton l-a ales pentru a prelua frâiele bucătăriei de la Sosharu, restaurant care se va deschide pe 7 martie. Jason Atherton a devenit una dintre cele mai cunoscute prezenţe din gastronomia de înaltă clasă după ce a lucrat alături de genii precum Ferran Adria, chef-ul din spatele el Bulli, omul care practic a pus pe masa lumii conceptul de gastronomie moleculară, sau Gordon Ramsay. Acum Atherton lucrează pe cont propriu.

“Este un lucru mare. Atherton este un chef respectat care a adăugat un nou restaurant în Sydney la un imperiu internaţional clădit în domeniul gastronomiei din care fac acum parte unităţi în New York, Dubai, Shanghai, Singapore şi Hong Kong”, mai scriu junaliştii de la Bloomberg potrivit cărora cheful britanic va ajunge la 7 restaurante în Londra.

În timp ce Atherton a fost în elita industriei în ultimii 15 ani, Crăciun a început de jos, lucrând ca ajutor în bucătăriile din România. În urmă cu 10 ani s-a mutat din Braşov în Newcastle, oraş situat la 480 de kilometri de Londra.

“A fost oribil”, mărturiseşete cu un zâmbet pe buze bucătarul român de 30 de ani. “Totul era anapoda, nici măcar nu vorbeam limba sau cel puţin nu o înţelegeam, dar cu toate acestea am muncit cât am putut de mult. A fost greu, dar m-au promovat şi după cinci luni deja conduceam toată bucătăria”, spune Alex Craciun.

Cititi mai multe pe www.da.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
restaurant,
londra,
romania,
japonez,
gastronomie
/actualitate/cum-a-ajuns-un-inginer-mecanic-din-romania-chef-la-cel-mai-nou-restaurant-japonez-din-londra-15092705
15092705
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.