Cum a ajuns România să fie o destinaţie de vacanţă mai bună decât exoticele insule Seychelles în opinia unui jurnalist britanic. „Iubesc acest loc.”

Postat la 26 ianuarie 2021 1092 afişări

Cum a ajuns România să fie o destinaţie de vacanţă mai bună decât exoticele insule Seychelles în opinia unui jurnalist britanic. „Iubesc acest loc.”

„Ştiu la ce vă gândiţi: aveţi nevoie de soare, mare şi nisip. Să stai acasă ţine mai mult de anul trecut şi este momentul să ieşi. Într-adevăr, poate chiar mai devreme astăzi, contemplai la o excursie de zece zile în Seychelles. La urma urmei, este alegerea ta preferată. De fapt, este singura ta alegere în acest moment. Cu excepţia României, desigur”, scriu jurnaliştii britanici. 

Într-un articol ilustrat cu imaginea cetăţii Rupea, ei spun că această perioadă ar putea aduce şansa de a vedea o destinaţie atipică, „situată connvenabil de aproape”.

Pentru cei care nu sunt de acord că România se compară cu însoritul Seychelles şi care nu cunosc situaţia actuală a ţării, autorul precizează: „România este, zilele acestea, un membru mândru al UE. De mult duse sunt vremurile lui Nicolae Ceauşescu, care a şters vechea inimă a Bucureştiului şi a pus acolo „realismul socialist” (să nu uităm că monstruosul Palat al Parlamentului costă 3 miliarde de dolari). În 1989, după o revoluţie violentă şi un mic proces, trei soldaţi l-au înconjurat din spate pe Ceauşescu pentru execuţie”.

Autorul articolului mai spune că acestea sunt însă toate în trecut. „Vă mărturisesc că aici este absent oceanul cald - Marea Neagră cu greu poate fi pusă la socoteală. Nu există nicio briză tropicală, recunosc asta de asemenea. Dar ceea ce  poţi primi este o idilă rurală, precum şi cabane ţigăneşti, o mare populaţie maghiară rătăcită sau strămutată (este complicat) şi oameni care încă vorbesc despre filmarea Borat cu Sacha Baron Cohen.”

După ce menţionează faptul că în Glod s-a filmat Borat, articolul de la The Telegraph îi îndrumă pe oameni spre Capitală: „Petreceţi-vă primele zile din vacanţa vieţii voastre în Bucureşti. Contemplaţi palatul imens şi gândurile asupra a ceea ce putea să fie - mai multe datorii externe şi opresiune - şi ceea ce a fost cu adevărat. Toţi aristocraţii au fost treziţi în mod nepoliticos, încărcaţi în camioane şi trimişi peste graniţă.”

CITITI AICI MATERIALUL INTEGRAL

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.