Cum a ajuns numele premierului Dăncilă pe placa comemorativă de pe faţada unei şcoli din Maramureş | FOTO

Postat la 10 septembrie 2019 247 afişări

O placă din piatră, de mulţumire pentru Guvern şi pentru premierul Viorica Dăncilă, a fost amplasată pe o şcoală din judeţul Maramureş. Preşedintele Consiliului Judeţean Maramureş spune că placa „este o creaţie personală” a primarului, fost preot şi „om talentat”.

Cum a ajuns numele premierului Dăncilă pe placa comemorativă de pe faţada unei şcoli din Maramureş | FOTO

Placa de mulţumire a fost amplasată în oraşul Dragomireşti, pe faţada Şcolii Gimnaziale „Liviu Rebreanu”.

„Din mila lui Dumnezeu s-a reabilitat în oraşul Dragomireşti şcoala gimn. <Liviu Rebreanu>, între anii 2017-2019, cu sprijinul Guvernului României, prim-ministru fiind doamna Viorica Dăncilă. Lucrările au fost executate de (...), directorul şcolii fiind pr. prof. Dănuţ Iuga. Inaugurarea a avut loc în faţa mulţimii de elevi, profesori, preoţi şi consilieri locali, având în frunte pe preşedintele Cons. Jud. Maramureş, Gabriel V. Zetea. 9.IX.2019 Primar Dragomireşti, pr. prof. Vasile Ţiplea“, scrie pe placa din piatră.

Cazul a ajuns viral pe Facebook după ce o localnică a publicat o fotografie şi a povestit ce s-a întâmplat în oraş.

„În localitatea mea natală simţul ridicolului a dispărut de mult timp (...) Vedeţi dumneavoastră, degeaba îţi pui titluri în faţa numelui de familie, de tipul <prof. pr>, degeaba te faci ba ţăran, ba domn, ba popa, ba dascalăl, ba PMPist, ba PSDist, calitatea şi nobleţea le ai ori nu. La Dragomireşti nu este nici de una, nici de alta de ceva vreme. Aş vrea să spun că şcoala nu a fost renovată nici din mila lui Dumnezeu, nici din mila lui Dăncilă, (...) nici din mila directorului, nici din mila primarului. Şi totuşi, uite că într-un sistem de învăţământ care ar trebui să fie laic şi nepolitizat, aceşti oameni s-au afişat pe peretele şcolii din localitate, de parcă ar fi ctitori, nu alta. Măi, oameni buni, voi nu aveţi ce căuta acolo! Şcoala este făcută cu fonduri care, la urma urmei, vin de la contribuabili. Nu cred că primarul, preşedintele Consiliului Judeţean, Dăncilă sau directorul au adus bani de acasă să renoveze şcoala”, a scris femeia pe Facebook.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
maramures,
premier,
nume,
scoli,
scoala

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.