Cum a ajuns compania omului care a renunţat la 90% din propriul salariu pentru a da mai mulţi bani angajaţilor săi după 6 ani

Postat la 19 aprilie 2021 9054 afişări

Cum a ajuns compania omului care a renunţat la 90% din propriul salariu pentru a da mai mulţi bani angajaţilor săi după 6 ani

Când Dan Price, fondator şi CEO al companiei de procesare a cardurilor de credit online Gravity Payments, a anunţat în urmă cu şase ani că îşi va reduce propriul salariu, de 1 milion de dolari, cu 90% pentru a putea majora salariile celor 130 de angajaţi ai săi la minimum 70.000 de dolari pe an, a primit numeroase critici.

Un studiu realizat de Institutul de politici economice a arătat că directorii executivi din Statele Unite au, de obicei, salarii de 320 de ori mai mari decât angajaţii lor, şi majoritatea primesc salarii de circa 21,3 milioane de dolari pe an începând cu 2019.

Astăzi, se pare că decizia lui Price a avut rezultate bune. La şase ani distanţă, el a dezvăluit pe Twitter că veniturile Gravity s-au triplat din 2015, scrie People.com.

„Şase ani mai târziu, veniturile noastre s-au triplat. Mai important, personalul şi compania noastră prosperă în diferite moduri. Angajaţii şi-au mărit economiile şi şi-au plătit datoriile", a declarat executivul pe Twitter.

El a hotărât să ia această decizie după ce a citit un studiu din 2010 realizat de Angus Deaton şi Daniel Kahneman, în care cercetătorii au susţinut că fericirea şi bunăstarea cuiva pot creşte odată cu venitul, dar numai până la un anumit punct. Apoi, după ce a vorbit cu o prietenă care i-a spus că un salariu de 70.000 de dolari ar ajuta-o să îşi crească fiul şi să plătească chiria, Price s-a simţit inspirat să facă o schimbare la compania sa din Seattle. Antreprenorul spune că nu doar veniturile companiei s-au triplat, dar decizia sa a ajuns studiu de caz la Hardvard Business School, iar rata de cumpărare de locuinţe a angajaţilor săi - aproape 200 de persoane în prezent - a crescut de 10 ori.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
angajati,
companie,
salarii

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.