Cu ce a contribuit România la Operaţiunea Barbarossa. Adevărul puţin ştiut. La şcoală nu ne-a spus nimeni asta

Postat la 30 mai 2016 717 afişări

În cadrul Operaţiunii Barbarossa, a fost angrenată cea mai mare forţă de invazie din întreaga istorie militară a lumii, peste 4 milioane de soldaţi.

Cu ce a contribuit România la Operaţiunea Barbarossa. Adevărul puţin ştiut. La şcoală nu ne-a spus nimeni asta

La data de 22 iunie 1941, trupele germane începeau invazia URSS-ului, în cadrul unei ofensive cunoscute sub numele de cod ,,Operaţiunea Barbarossa" (,,Unternehmen Barbarossa"). Atacurile, desfăşurate pe parcursul a aproximativ 5 luni, au avut ca scop cucerirea teritoriului sovietic, dorinţă pe care Hitler şi-a manifestat-o încă din anul 1925, în volumul ,,Mein Kampf".

Cu toate că evoluţia operaţiunii este mai mult decât cunoscută astăzi, noi vă propunem, totuşi, să aflaţi câteva informaţii, care fie v-au scăpat, fie nu le-aţi aflat încă.

Vezi aici cu ce a contribuit România la Operaţiunea Barbarossa. Adevărul puţin ştiut

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
fortare,
contributie,
operatiune
/actualitate/cu-ce-a-contribuit-romania-la-operatiunea-barbarossa-adevarul-putin-stiut-la-scoala-nu-ne-a-spus-nimeni-asta-15393972
15393972
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.