Cu cât cresc amenzile de circulaţie după majorarea salariului minim cu 31%

Postat la 30 octombrie 2017 253 afişări

Majorarea salariului minim brut pe economie, în 2018, de la 1450 lei la 1900 de lei va face şi mai piperate amenzile de circulaţie pentru că valoarea punctul de amendă se calculează în funcţie de salariul minim.

Cu cât cresc amenzile de circulaţie după majorarea salariului minim cu 31%

Potrivit legislaţiei rutiere, un punct de amendă - care este diferit de punctul de penalizare - pentru încălcarea regulilor de circulaţie reprezintă 10% din valoarea salariului minim. Din februarie 2017, cand guvernul a decis ultima majorare a salariului minim brut, la 1450 de lei, valoarea punctului de amendă a crescut la 145 de lei.

De la 1 ianuarie 2018, după noul salariu minim brut, punctul de amendă va fi 190 de lei.

Codul rutier grupează sancţiunile, aproape 170 la număr, în patru clase pentru persoanele fizice. Pentru clasa I se aplică 2-3 puncte de amendă, pentru clasa a II a se aplică 5-6 puncte de amendă, pentru clasa a III se aplică 6-8 puncte de amendă, iar pentru clasa a IV a  se aplică 9-20 de puncte de amendă, scrie realitatea.net

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.