CSM, aviz negativ pentru propunerile lui Cătălin Rădulescu pe legile justiţiei

Postat la 18 ianuarie 2018 42 afişări

În plenul de joi, CSM a dat aviz negativ pentru propunerile de modificare a legii lor justitiei ale deputatului Cătălin Rădulescu. Aceste propuneri vizează numirea şefilor de parchete de către Senat şi sentinţa unui apel pronunţată de magistraţi doar în favoarea inculpatului.

CSM, aviz negativ pentru propunerile lui Cătălin Rădulescu pe legile justiţiei

Consiliul Superior al Magistraturii a emis un aviz negativ faţă de propunerile lui Cătălin Rădulescu şi semnate de mai mulţi deputaţi de modificare a legilor justiţiei, potrivit unor surse din cadrul instituţiei.

„Preşedintele, vicepreşedintele şi preşedinţii de secţii ai Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, prim-adjunctul şi adjunctul acestuia, procurorul general al Parchetului Naţional Anticorupţie, adjuncţii acestuia, procurorii şefi de secţie ai acestor parchete, precum şi procurorul şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi adjuncţii acestora ar trebui să fie numiţi de Senatul României, având în vedere că acesta din urmă exercită un mandat de reprezentativitate dat de popor ca deţinător al suveranităţii naţionale. Propunerea ar trebui să aparţină ministrului Justiţiei, ca reprezentant al ministerului care veghează la respectarea puterii judecătoreşti, ca una dintre cele trei puteri statale fundamentale. De asemenea, este necesar avizul CSM, ca reprezentant al magistraţilor”, se arată în expunerea de motive a propunerii lui Cătălin Rădulescu, de modificare a Legii 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor.

Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.