CRONOLOGIE: Funeralii grandioase la care au participat mii de persoane, în ultimii 60 de ani

Postat la 10 decembrie 2013 60 afişări

Numeroşi lideri politici, personalităţi mondiale şi oameni obişnuiţi sunt aşteptaţi, marţi, la Johannesburg pentru a-i aduce un omagiu istoric lui Nelson Mandela, amintind de alte funeralii grandioase care au avut loc în ultimii 60 de ani.

CRONOLOGIE: Funeralii grandioase la care au participat mii de persoane, în ultimii 60 de ani

 EUROPA

- IOAN PAUL AL II-LEA: La Roma, peste un milion de credincioşi i-au adus un omagiu papei în piaţa Sfântul Petru, în aprilie 2005. Numeroase reuniuni au avut loc în lume, precum şi la Cracovia, unde circa 800.000 de persoane au urmărit funeraliile pe ecrane gigantice.

- LADY DI: La Londra, peste un milion de persoane s-au înclinat la trecerea sicriului cu trupul neînsufleţit al prinţesei Diana, înaintea unei ceremonii religioase oficiate la Westminster Abbey, în septembrie 1997.

- IOSIF STALIN: La Moscova, cinci milioane de sovietici formează zece kilometri de cozi de aşteptare pentru a-l saluta pe "Tătucul popoarelor" şi peste un milion de persoane au asistat la funeralii, în martie 1953.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

/actualitate/cronologie-funeralii-grandioase-la-care-au-participat-mii-de-persoane-in-ultimii-60-de-ani-11752028
11752028
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.