Crizele care vor urma

Autor: Roxana Petrescu Postat la 18 octombrie 2021 97 afişări

Crizele care vor urma

În materialul de copertă, Business Magazin trage un semnal de alarmă. IT-ul, industria vedetă a României, este în zorii unui exod de creiere spre Vest.

Nu este singurul domeniu care se confruntă cu o criză de personal. În energia verde, este necesar un om, direct sau indirect, pentru fiecare MW. România are acum, pe hârtie, în dezvoltare, 30.000 de MW în eoliene şi solare. Găsirea forţei de muncă devine la fel de presantă ca identificarea banilor pentru investiţii.

Gazele nu ne ajung. În Marea Britanie, fermele se închid forţat pentru că nu îşi mai pot plăti facturile la utilităţi. Rafturile sunt mai goale.

Producţia de automobile a scăzut cu 50% la nivelul lunii septembrie la puţin peste 29.000 de maşini Dacia şi Ford, potrivit datelor Asociaţiei Constructorilor de Automobile din România (ACAROM). Lipsa de componente este cronică.

Pe zona de sănătate, atunci CÂND se va termina coşmarul COVID-19, efectele se vor resimţi ani de zile. Nimeni nu iese neatins.

Becurile viitoarelor crize sunt toate aprinse. Le vede cineva?

Roxana Petrescu, guest editor

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.