Criză uriaşă de angajaţi pe litoral. Patronii oferă salarii şi de 3.000 de euro

Postat la 24 aprilie 2018 655 afişări

Litoralul freamătă în aşteptarea vacanţei de 1 Mai, care va deschide sezonul estival. În Mamaia, distracţia începe chiar de joi, cu festivalul de muzică electronică “Sunwaves”.

Criză uriaşă de angajaţi pe litoral. Patronii oferă salarii şi de 3.000 de euro

 

Multe cluburi îşi vor deschide şi ele porţile mai devreme. Unul dintre cluburile cu pretenţii are şi heliport. La polul opus, Vama Veche îşi aşteaptă şi ea oaspeţii la terasele de pe malul mării.

 

Festivalul ”Sunwaves” atrage anual mii de tineri din toată lumea. Acum, se lucrează de zor la corturile în care vor avea loc petrecerile. Doar în nordul staţiunii Mamaia, 20 de mii de turişti - aproape jumătate străini - au făcut rezervări pentru vacanţa de 1 Mai.

 

Decebal Făgădau, primarul muncipiului Constanţa:  “Staţiunea Mamaia este curată, sigură, pregătită şi are un program de evenimente cu care aşteaptă toţi românii şi nu doar românii.”

 

Şi în Vama Veche se munceşte neîncetat pentru ca totul să fie perfect când ajung vizitatorii.

 

Litoralul românesc a devenit o adevărată atracţie pentru turişti din toată lumea, aşa că investitorii au construit locuri de cazare, cluburi şi terase, dar acum se confruntă cu o mare criză de personal.

Mohaman Murad, preşedintele FPTR: “Cred că este cea mai mare criză din ultimii 28 de ani. Eu mă uit la ce a făcut Germania sau Italia, Spania şi nu cred că noi avem alt mod de a gândi. Aşa cum pleacă românii afară pe 1.000 de euro, aşa să găsim şi noi alte persoane care să vină la noi pe 500 de dolari.”

5.000 de locuri de muncă, la hoteluri şi baruri, sunt disponibile acum la malul mării. O cameristă primeşte cel puţin 2.400 de lei în mână, iar un bucătar şef - 3.000 de euro.

Adelina Vlad, purtătorul de cuvânt al AJOFM: “Sunt persoane doritoare să muncească, fie şi pe perioadă determinată, două, trei luni pe an, dar consideră că programul de lucru este mai mare de opt ore, iar salarizarea este sub nivelul muncii prestate.”

Puţini patroni şi-au păstrat angajaţii şi în extrasezon, plătindu-le salariile din propriul buzunar, scrie stirileprotv.ro

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.