Criză la cel mai mare spital din sud-estul României: zeci de cadre medicale s-au infectat cu coronavirus

Postat la 06 iulie 2020 2299 afişări

Criză la cel mai mare spital din sud-estul României: zeci de cadre medicale s-au infectat cu coronavirus

Zeci de cadre medicale de la Spitalul Judeţean din Galaţi s-au infectat cu coronavirus

Infectaţi sunt şi mai mulţi pacienţi ai spitalului gălăţean. O secţie a unităţii medicale a fost închisă

În interiorul Spitalului Judeţean din Galaţi este focar de COVID-19. Potrivit datelor furnizate de conducerea unităţii medicale la solicitarea MEDIAFAX, luni, 24 de cadre medicale sunt confirmate pozitiv la testul pentru depistarea infecţiei.

Cel puţin nouă pacienţi ai spitalului au fost şi ei infectaţi. Cele mai multe cazuri au fost înregistrate la Secţia Medicală 2 care a fost închisă pentru realizarea dezinfecţiei. Medicii şi asistentele care s-au infectat au fost transferaţi la alte unităţi medicale din oraşul Galaţi pentru tratament.

Alte cazuri au apărut la secţiile Cardiologie, Chirurgie 2 şi la Unitatea de Primiri Urgenţe. Medicii care nu s-au infectat au un volum uriaş de muncă deoarece trebuie să suplinească lipsa colegilor lor. Ei povestesc că la finalul unei ture, mulţi folosesc perfuzii şi oxigen pentru a căpăta vitalitate.

„Azi voi scrie, din nou, despre NOI, ATI Judeţean. Obosiţi, epuizaţi, resemnaţi... Calul de povară al judeţului, la care unii se uită să vadă cât poate să mai ducă şi îi mai pun în cârcă. Azi despre Oameni, care după încheierea unei ture la ATI Covid, au nevoie de perfuzii şi oxigen ca să poată să o ia de la capăt.

Oameni care s-au străduit să rămână sănătoşi pentru a putea trata cazurile critice din tot judeţul. Acum, vă spun că am obosit şi suntem dezamăgiţi. Ne-am făcut şi ne vom face datoria în continuare, până când vom mai putea... Dar obosiţi psihic, epuizati fizic, resemnaţi. Singura Secţie ATI funcţională permanent din Judeţul Galaţi”, a scris, pe Facebook, Corina Manole, şeful Secţiei ATI a Spitalului Judeţean Galaţi.

Cititi mai multe pe www.mediafax.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
medici,
infectare,
spital,
crestere

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.