Criza de personal, rezolvată cu personal asiatic. Peste 1.400 de vietnamezi au venit să lucreze în România în 2017

Postat la 16 ianuarie 2018 177 afişări

Şantierul naval Vard Tulcea: „Avem 375 de angajaţi din Vietnam şi suntem gata să suplimentăm numărul dacă va mai fi necesar“.

Criza de personal, rezolvată cu personal asiatic. Peste 1.400 de vietnamezi au venit să lucreze în România în 2017

Peste 1.400 de cetăţeni vietnamezi au primit anul trecut avize de anga­ja­re pentru a lucra în România, Vietnam devenind astfel ţara din afa­ra Uniunii Europene cu cele mai multe permise de muncă acor­date anul trecut. Faţă de 2016, nu­mărul vietnamezilor care au venit să lucreze în România este de şase ori mai mare, arată datele In­spec­toratului General pentru Imigrări.

În Vietnam, salariul minim este de 150 de euro pe lună, de 3,5 ori mai mic decât salariul minim pe care îl primeşte un vietnamez care lucrează în România.

Citeşte continuarea pe www.zf.ro

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
personal,
romania,
venit,
criza,
rezolvare,
vietnam,
trecut,
angajati

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.