Criza companiilor auto se adânceşte. Un dintre cei mai importanţi producători auto din lume concediază 6.000 de persoane

Autor: Alex Ciutacu Postat la 20 septembrie 2019 511 afişări

Criza companiilor auto se adânceşte. Un dintre cei mai importanţi producători auto din lume concediază 6.000 de persoane

Producătorul auto BMW plănuieşte să concedieze până la 6.000 de persoane în Germania în următorii trei ani ca parte a unui program de reducere de costuri, potrivit Bloomberg care citează Manager Magazin.

Majoritatea poziţiilor ar urma să fie eliminate la sediul central al companiei din Munchen în cadrul planului ce va fi făcut public în luna decembrie, potrivit publicaţiei săptămânale care nu citează o sursă exactă.

Klaus Froehlich, membru al board-lui responsabil pentru cercetare şi dezvoltare, ar urma să plece vara viitoare pentru că nu vrea să lucreze cu noul CEO Oliver Zipse, însă şeful board-ului de supraveghere, Norbert Reithofer, încearcă să îl păstreze.

Ca răspuns la articolul apărut în presa internaţională, BMW a anunţat că încearcă să îşi păstreze nivelul forţei de muncă în 2019 la acelaşi nivel cu cel de la finalul anului trecut.

„Ne folosim de uzură pentru a ne concentra chiar şi mai mult pe planurile de viitor şi pentru a ne spori eficienţa”, anunţă compania.

În acelaşi timp, BMW anunţă că angajează în continuare în diviziile de maşini autonome şi mobilitate electrică.

BMW a anunţat că îşi va spori eficienţa ca parte a unui plan de economisire de 12 miliarde de euro.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.