Criza care pluteşte fără ca nimeni să suspecteze nimic: În doi ani şi jumătate, comerţul mondial va fi PARALIZAT. ”Va fi un haos absolut”

Autor: Ştefan Stan Postat la 06 aprilie 2017 70 afişări

Criza care pluteşte fără ca nimeni să suspecteze nimic: În doi ani şi jumătate, comerţul mondial va fi PARALIZAT. ”Va fi un haos absolut”

Peste doi ani şi jumătate, flota globală de nave de comerţ vor fi nevoite să reducă drastic emisiile de sulf pentru a se încadra în noile norme. În timp ce această măsură va avea un efect pozitiv – precum diminarea ameninţărilor de ploi acide şi vor ajuta pe bolnavii de astm, totuşi este o ”problemă” de 60 de miliarde de euro, scrie Bloomberg.

Atât ar putea fi nevoite navele aflate în circulaţie pe mările lumii să plătească anual pe combustibil de calitate superioară pentru a se încadra noilor norme, care vor intra în vigoare în 2020, potrivit unei estimări a Wood Mackenzie.

Pentru o industrie care transportă totul, de la petrol, la oţel şi cărbune, costurile operaţionale mai ridicate vor pune o presiune puternică pe proprietarii de nave, care şi asa câştigă în medie cu 70% mai puţin decât câştigau înainte de recesiunea din 2008-2009.

Consecinţele ar putea merge mai departe de cele 90.000 de nave ale comercianţilor, care transportă aproximativ 90% din comerţul global. Posibila confuzie legată de cine ar trebui să se supună noilor norme ar putea duce la oprirea unor nave de a-şi continua activitatea. Aceasta ar putea duce la insuficienţa rafinăriilor de petrol de a livra tot combustibilul pe care îl produc, iar navele care rămân în funcţiune ar putea avea nevoie de îmbunătăţiri extrem de costisitoare pentru creşterea capacităţii.

”Va fi un haos absolut. Vorbim despre 2,5-4 milioane de barili de combustibil fosil pe zi care ar trebui transformat în diverse produse”, a spus Lars Robert Pedersen, secretar general adjucnt al BIMCO.  

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
comert,
miliarde,
haos,
criza

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.