Cristian Preda: Dragnea nu este un partener de dialog, are o uriaşă problemă de credibilitate

Autor: Departamentul Politic Postat la 28 iulie 2015 22 afişări

Preşedintele interimar al PSD, Liviu Dragnea, nu poate fi un interlocutor pentru Opoziţie sau preşedinţie, pentru că are o uriaşă problemă de credibilitate, având în vedere condamnarea sa, în primă instanţă, într-o mare afacere de corupţie, a declarat, marţi, la RFI, eurodeputatul Cristian Preda.

"Sunt şocat să văd că PSD dă un urmărit penal pe un condamnat în primă instanţă, asta este împotriva culturii democratice. Personal, cred că Liviu Dragnea ar trebui boicotat de Opoziţie, cred că Liviu Dragnea nu ar trebui văzut ca un posibil partener, ci, întrucât are această uriaşă problemă de credibilitate, ar trebui complet izolat, nu mi se pare că e un partener de dialog", a declarat eurodeputatul la RFI.

Preda a mai spus că este evident că Liviu Dragnea încearcă să se poziţioneze astfel ca "un prieten al preşedinţiei, al progresului, al opoziţiei sau cum, zice Oprea, al interesului naţional", însă, în opinia sa, acesta se află într-o situaţie de o "precaritate aboslută", în condiţiile în care aşteaptă un verdict în Dosarul Fraudă la Referendumul din 2012.

"Nu mi se pare că ar trebui făcute planuri cu Dragnea, ci împotriva lui Dragnea" a mai susţinut eurodeputatul, precizând că dosarul în care Dragnea a fost condamnat la un an de închisoarea cu suspendare, în primă instanţă, este unul care ţine de "o mare afacere de corupţie".

Liviu Dragnea a declarat, luni, în prima şedinţă a PSD pe care a condus-o în calitate de preşedinte interimar, că este deschis dialogului cu PNL, răspunzând astfel unei invitaţii a liderilor liberali la consultări pe tema Codului Fiscal.

De asemenea, Dragnea a mai spus luni că PSD doreşte armonizărarea relaţiilor între cele trei palate, Cotroceni, Parlament şi Victoria, pe motiv că "nicio ţară în care scandalul politic este permanent nu poate avea succes".

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PREDA,
DRAGNEA,
/actualitate/cristian-preda-dragnea-nu-este-un-partener-de-dialog-are-o-uriasa-problema-de-credibilitate-14648009
14648009
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.