Cristian Popescu Piedone anunţă că se retrage din viaţa politică, după tragedia din Colectiv: "Să va descriu ce se simte cu cătuşele la mâini e imposibil!"

Autor: Departamentul Politic Postat la 30 noiembrie 2015 54 afişări

Fostul primar al Sectorului 4 Cristian Popescu Piedone, cercetat pentru abuz în serviciu în cazul tragediei de la Clubul Colectiv, a anunţat, pe Facebook, că se retrage din viaţa politică şi a afirmat că speră că va fi succedat de un primar care să continue proiectele sale.

"Aici se încheie carieră mea politică. Mă retrag! Dar mă rog însă să vină în fotoliul de primar cineva care să continue ce nu am apucat eu să termin. Am să fiu însă deschis să dau un sfat oricui mi-l va cere. Pentru că am totuşi 23 de ani în spate în administraţia publică şi cred că pot să ajut punând la dispoziţie ce am învăţat în aceşti ani. Orice sfat va fi dat însă de pe o banca din Parcul Lumea Copiilor", spune Piedone în mesajul său, publicat pe pagina sa de Facebook.

Fostul primar al Sectorului 4 mai spune că îi este "foarte greu" să vorbească despre ceea ce i se întâmplă, despre regretele pe care le are şi spune că cei abilitaţi vor scoate la iveală adevărul, în baza legii şi a dovezilor. "E foarte greu să îmi găsesc cuvintele să exprim ce simt, ce trăiesc, ce doare cel mai tare, ce regret cel mai mult! Să spun “condoleanţe” pentru cei care mor pe dinăuntru pentru că le-au murit oameni dragi în Colectiv mi se pare că e prea, mult prea puţin. Să va descriu ce se simte cu cătuşele la mâini (mâinile acelea care semnau “ca primarul”, că să mă folosesc de ironia unora) e imposibil! Să caut cuvinte care să mă scuze, să mă explice, să mă scoată nevinovat, mi se pare că nu e rolul meu! Sunt alţii mai îndreptăţiţi să stabilească adevărul, pe baza legii şi a dovezilor", scrie fostul edil.

Piedone le mulţumeşte celor care i-au acordat votul şi l-au susţinut în proiectele sale.

Membru UNPR, Piedone a demisionat din funcţia de primar al Sectorului 4, sub presiunea publică, la scurt timp după tragedia din Clubul Colectiv. El se afla la al doilea mandat de primar al acestui sector, fiind ales prima oară în 2008, şi apoi în 2012, e evenutală candidatură a sa pentru Primăria Capitalei fiind vehiculată în perspectiva alegerilor locale de anul viitor. Anterior, în perioada 2000-2004, a fost consilier general şi inspector la Primăria Sectorului 6.

După tragedia din Colectiv, procurorii anticorupţie au deschis un dosar în care anchetează modul în care a fost autorizat şi îşi desfăşura activitatea clubul Colectiv. Primăria Sectorului 4 a emis acord şi autorizaţie de funcţionare pentru local fără a cere avizul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă privind respectarea normelor de prevenirea şi stingerea incendiilor (PSI), conform unei hotărâri de consiliu local. clubul a fost autorizat în baza unei declaraţii pe propria răspundere a proprietarilor, care au indicat activităţile desfăşurate în local şi capacitatea acestuia de 80 de locuri pe scaun.

Potrivit procurorilor DNA, declaraţia pe proprie-răspundere nu mai putea să fie luată în considerare de autorităţile competente să elibereze autorizaţia de funcţionare în anul 2015, deoarece din anul 2007, pentru avizul PSI, solicitanţii aveau obligaţia legală să aducă acte doveditoare.

Astfel, procurorii DNA i-au pus sub urmărire pe fostul primar al sectorului 4 Cristian Popescu Piedone şi pe Aurelia Iofciu şi Luminiţa Larisa Ganea, angajate ale primăriei, implicate în emiterea autorizaţiei.

Potrivit anchetatorilor, Cristian Popescu Piedone a încălcat dispoziţiile legale privind apărarea împotriva incendiilor atunci când a emis acordul de funcţionare şi autorizaţia de funcţionare, în 14 ianuarie 2015, necesare desfăşurării activităţii de către SC Colectiv Club SRL, iar cele două angajate l-au sprijinit în emiterea celor două documente.

Piedone şi cele două angajate au fost arestaţi în 7 noiembrie, de Tribunalul Bucureşti, şi puşi în libertate în 11 noiembrie, de Curtea de Apel.

Urmărește Business Magazin

Am mai scris despre:
PIEDONE,
RETRAGERE,
POLITICĂ
/actualitate/cristian-popescu-piedone-anunta-ca-se-retrage-din-viata-politica-dupa-tragedia-din-colectiv-sa-va-descriu-ce-se-simte-cu-catusele-la-maini-e-imposibil-14904156
14904156
comments powered by Disqus

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.