Creştere de două cifre pentru piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată în T3. Televizoarele sunt cele care au generat ritmul de creştere al pieţei

Autor: Florin Casota Postat la 21 decembrie 2017 71 afişări

Piata bunurilor de folosinta indelungata a inregistrat o evolutie pozitiva in cel de-al treilea trimestru al anului 2017, crescand cu 16.3%. In ciuda evolutiei negative a sectorului de dispozitive de printare, piata continua pe un trend ascendent datorita tendintei de crestere a catorva segmente semnificative, precum electronicele si electrocasnicele, dar si sectorul de telecom.

Creştere de două cifre pentru piaţa bunurilor de folosinţă îndelungată în T3. Televizoarele sunt cele care au generat ritmul de creştere al pieţei

Piata de smartphones a continuat creasca in T3 2017, inregistrand cresteri importante, de doua cifre.

Produsele cu ecrane mai mari de 5 inchi au avut cele mai mari cresteri. În schimb, telefoanele din segmentele inferioare de pret si specificatii au inregistrat scaderi in T2 2017, ca urmare a procesului de inlocuire a lor cu produse mai performante.

Televizoarele sunt cele care au generat ritmul de creştere al pieţei. Segmentele ce inregistreaza cresteri sunt reprezentate de televizoarele Smart, diagonalele de peste 45 inchi şi segmentul produselor cu rezoluţie superioară. Segmentul televizoarelor OLED arată evoluţii pozitive.

Din punct de vedere valoric, piaţa de Desktop-uri a înregistrat creşteri pe parcursul celui de-al treilea trimestru, iar tabletele continuă să scadă.

Dispozitivele de printare au inregistrat o rata de scadere de doua cifre comparativ cu T3 2016.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.