Creştere de 50% pentru Optima în primul trimestru al anului 2018

Autor: Andra Stroe Postat la 10 mai 2018 108 afişări

Optima, compania de outsourcing cu capital majoritar românesc, a raportat o creştere financiară de 50% în primele trei luni ale lui 2018, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

„Deşi în fiecare an am înregistrat majorări consistente ale business-ului, nivelul creşterii din acest an este o premieră. Primul trimestru din 2018 a însemnat pentru Optima o perioadă foarte bună, de creştere organică, în care ne-am concentrat pe eficientizare. Dacă anul trecut, pentru aceeaşi perioadă, înregistram o cifră de afaceri de 3,30 milioane de lei, acum am încheiat primul trimestru cu aproximativ cinci milioane de lei”, afirmă Daniel Mereuţă, director general Optima.

Pentru anul 2018, pe lângă diversificarea portofoliului de clienţi şi a serviciilor oferite, Optima îşi propune să investească în dezvoltarea unor noi canale de vânzări,  în aplicaţii noi, pe care le va pune la dispoziţia clienţilor care optează pentru externalizare, în special a proceselor de vânzări. ”În ultima perioadă, digitalizarea devine din ce în ce mai prezentă în mediul de afaceri. Companiile au început să folosească tot mai mult şi alte canale pentru a atrage potenţiali clienţi sau pentru a fi mai aproape de angajaţi. Ieşim, treptat, din zona tradiţională a serviciilor de vânzări, dezvoltând canale alternative, în special în mediul online.”, spune Daniel Mereuţă.

În prezent, în cadrul companiei Optima activează 350 de angajaţi în centrele din Bucureşti,Iaşi si Braşov. În ceea ce priveşte parcursul business-ului, ne aşteptăm să urmăm aceeaşi tendinţă la nivelul întregului an şi să ajungem la 20 de milioane de lei. Spre exemplu, chiar în acest moment suntem în curs de demarare a unui nou proiect cu o instituţie din zona bancară”, declară Daniel Mereuţă.

Urmărește Business Magazin

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.bmag.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi in această pagină.